Dragnea: Vom decide dacă poliția rutieră va intra în subordinea primarilor. Sunt deschis la orice discuţie

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că propunerile privind poliţia de ordine publică şi circulaţie rutieră, conţinute de proiectul de descentralizare, nu reprezintă un "casus belli", informează Mediafax.

02 oct. 2013, 12:01
Dragnea: Vom decide dacă poliția rutieră va intra în subordinea primarilor. Sunt deschis la orice discuţie

El a adăugat că totul este discutabil, că este deschis la orice discuţie.

Solicitat să comenteze faptul că ministrul de Interne, Radu Stroe, nu susţine proiectul de descentralizare, Dragnea a răspuns: „Foarte bine. E o opinie, o să ţinem cont de ea, o să discutăm”.

El a precizat că că proiectul nu este unul de lege sau de ordonanţă de urgenţă şi nu este în circuitul de avizare, ci cumulează o sumă de propuneri ale autorităţilor locale.

„Sunt deschis la orice discuţie”, a spus Dragnea, întrebat dacă este dispus să renunţe la prevederile din proiect contestate de Stroe.

Descentralizare

În opinia lui Dragnea, ceea ce e important e ca descentralizarea să fie realizată. „Important e să facem descentralizarea – totală sau parţială. Că, în ceea ce priveşte poliţia de ordine publică şi circulaţia rutieră, vor fi trecute aceste competenţe la primarii de oraşe şi municipii, exlusiv sau nu, e important dar nu este un casus belli (motiv de război, n.r.)”, a spus Dragnea.

Vicepremierul a mai spus că a fost informat miercuri dimineaţă de către ministrul de Interne, Radu Stroe, asupra nemulţumirilor sindicatelor din Poliţie, care au ameninţat că vor protesta şi vor picheta Guvrnul dacă acest proiect va fi adoptat.

„Mi-a spus domnul ministru Stroe azi dimineaţă. Le sugerez să facă aceste proteste când discutăm de un proiect de act normativ care intră pe circuitul de avizare. Deocamdată discutăm de nişte propuneri ale autorităţilor locale”, a spus Dragnea.