Dragoș Tudorache, PLUS: Sperăm ca susţinerea lui Kovesi de către Franţa să schimbe poziţia statelor pro candidatul francez

Europarlamentarul PLUS Dragoş Tudorache a declarat că speră ca semnalul de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului European dat de către Franţa să ducă la o schimbare de poziţie politică pentru statele pro candidatul francez.

21 iul. 2019, 10:34
Dragoș Tudorache, PLUS: Sperăm ca susţinerea lui Kovesi de către Franţa să schimbe poziţia statelor pro candidatul francez

Întrebat duminică, într-o conferinţă de presă, cum comentează faptul că premierul de la Sofia a anunţat că şi Bulgaria o va susţine pe Kovesi, Tudorache a răspuns: „O vedem într-o notă foarte pozitivă. Asta ne aşteptăm să se întâmple acum. Faptul că Franţa a dat acest semnal politic de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi sperăm să ducă la o schimbare de poziţie politică pentru statele membre care l-au susţinut pe candidatul francez în prima parte a procedurii. Ne bucură că Guvernul bulgar a decis să susţină candidatura lui Kovesi”.

Premierul bulgar Boiko Borisov va susţine candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, deşi Bulgaria s-a opus iniţial numirii acesteia în fruntea instituţiei europene, informează novinite.com.

Citește și: Bulgaria o susţine pe Laura Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European