Dragomir: AG a FRF va dezafilia Universitatea Craiova

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al FRF, a declarat, joi, într-o emisiune televizată, că viitoarea Adunare Generală a FRF va vota excluderea Universităţii Craiova şi scandalul declanşat de acest caz se va linişti.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 21:05
Dragomir: AG a FRF va dezafilia Universitatea Craiova

„După părerea mea AG a FRF va decide dezafilierea Universităţii Craiova şi totul se linişteşte”, a spus Dragomir la GspTV.

Şeful LPF i-a răspuns patronului Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, care a lansat, joi, noi acuze la adresa conducerilor FRF şi LPF, spunând despre conducătorul clubului oltean că este un escroc.

„Mititelu este un om care ar trebui să fie la Socola, nu la Craiova. Sunt declaraţiile unui iresponsabil. Sunt aberaţii. Mititelu contestă pe toată lumea, contestă şi faptul că s-a născut, este un escroc care a nenorocit fotbalul craiovean. Mircea Sandu nu ţine ascunse documente, Mircea Sandu este mult prea deştept, altfel Comitetul Executiv al UEFA nu-l coopta acolo”, a spus Dragomir.

El a reafirmat faptul că decizia de excludere a Universităţii Craiova a fost una legală, precizând că gruparea olteană va fi reprimită în Liga a II-a dacă AG a FRF nu va vota hotărârea.

„Comitetul Executiv al FRF, în conformitate cu regulamentele şi cu legile ţării, a luat o hotărâre colectivă, această hotărâre este în baza referatului FRF şi va fi supusă aprobării Adunării Generale a FRF. Dacă AG zice «nu», atunci Universitatea Craiova se va reînfiinţa în Divizia B, iar dacă zice «da», atunci va fi dezafiliată din toate competiţiile”, a afirmat Dragomir.

Întrebat cu ce jucători ar putea evolua Universitatea Craiova dacă va fi reprimită, ţinând cont de faptul că gruparea olteană şi-a pierdut jucătorii gratis în urma excluderii, Dragomir a răspuns: „Asta e treaba Universităţii Craiova, dacă nu încălcau regulamentele şi legile nu se ajungea aici”.

Referindu-se la faptul că Mititelu a spus că Dragomir şi Sandu nu vor mai putea activa în fotbal în urma scandalului excluderii clubului său, şeful ligii a precizat că nimeni nu-l poate îndepărta de a conducerea LPF în afară de Adunarea Generală. „Nici Papa Pius, nici Obama nu mă pot suspenda pe mine şi pe Mircea Sandu din funcţii, decât AG a FRF pe Mircea Sandu şi AG a LPF pe mine. Dacă greşesc sunt dat afară, dacă Sandu greşeşte la fel, nu Mititelu, nu FIFA, nu UEFA sau nu ştiu ce procuror… Noi suntem organe alese, nu numite, politic sau de altcineva”, a conchis Dragomir.

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, l-a acuzat, joi, într-o conferinţă de presă, pe preşedintele FRF Mircea Sandu, că a ascuns un document primit de la FIFA, în care se cerea ca forul român să elimine din statut posibilitatea ca un club să fie exclus de Comitetul Executiv al federaţiei. Potrivit lui Mititelu, Directorul Departamentului Juridic al FIFA, Marco Villiger, a solicitat FRF să elimine din statut posibilitatea ca excluderea unui club să fie făcută de Comitetul Executiv al FRF, fiind de părere că numai Adunarea Generală a forului poate lua o decizie atât de severă.

De asemenea, juriştii FIFA consideră că, deşi Statutul FRF prevede excluderea cu titlu provizoriu a unui membru de către Comitetul Executiv, nu precizează care sunt consecinţele unei asemenea excluderi.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, declara că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din martie sau aprilie 2012. După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) sunt învinuite de procurorii DNA în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.