Dragomir: Echipa cea mai avantajată de arbitri nu-i nici din Bucureşti, nici din Ardeal

Şeful Ligii nu divulgă numele echipei favorizate, pentru a nu-şi crea duşmani. Conform clasamentului şi indiciilor sale, echipa avantajată ar fi una dintre următoarele: Pandurii, Astra, Oţelul sau FC Vaslui.

RomaniaTV.net
13 dec. 2011, 14:23
Dragomir: Echipa cea mai avantajată de arbitri nu-i nici din Bucureşti, nici din Ardeal

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că ştie care este echipa dinj Liga I cea mai avantajată de arbitri, dar nu vrea să îi divulge numele pentru a nu îşi face duşmani.

Sunt mai multe echipe care au fost dezavantajate de arbitri. Cea mai avantajată nu spun care e că nu vreau să îmi fac duşmani. Nu e nici din zona Bucureştiului şi nici din zona Ardealului… Nu ştiu dacă a fost influenţat clasamentul de erorile de arbitraj, dar ştiu că unele meciuri s-au pierdut din cauza arbitrajelor proaste. Şi unii dintre arbitrii noştri sunt slabi. N-aş spune, ca alţii, că sunt necinstiţi„, a spus Dragomir.

Oficialul LPF i-a luat apărarea arbitrului Cristian Balaj, acuzat de finanţatorul Gigi Becali că a defavorizat intenţionat Steaua în meciul cu CFR Cluj. „E pe dracu’ hoţ Balaj… Balaj e de o corectitudine extraordinară. Îl cunosc de ani buni pe acest băiat. Dar mai greşeşte şi el. Pe o oboseală din asta exagerată e imposibil să nu greşeşti. Nu prea mai avem arbitri buni, să vedem ce schimbăm puţin aici. Dacă Balaj e printre cei mai buni, e normal să fie solicitat. El, Tudor, Haţegan, Avram şi încă doi-trei sunt buni. Arbitrajele să le analizeze Crăciunescu, pentru că e specialitatea lui, el răspunde de CCA. De aia l-am pus acolo, să răspundă el de arbitraje. Noi tot zicem că suntem pe o pantă bună de cinci sau şapte ani…”, a spus preşedintele Ligii.

Dragomir susţine că Dinamo a fost dezavantajată de arbitri în ultimele patru sezoane şi a pierdut un titlu din cauza greşelilor acestora. „Dinamo în ultimii patru ani n-a fost niciodată ajutată de arbitraje, a fost dezavantajată. Avem o statistică şi, atunci când a pierdut campionatul în lupta cu Urziceniul, a pierdut 11 puncte pe mâna arbitrilor. Şi dacă din 10 meciuri într-unul se greşeşte în favoarea celor de la Dinamo toată mass-media se inflamează. Asta înseamnă că Dinamo ar trebui să îşi schimbe numele”, a explicat Dumitru Dragomir.