DragonFire, tunul laser revoluţionar care poate distruge ţinte la viteza luminii. Are o precizie milimetrică şi costuri minime VIDEO

Un tun laser britanic denumit "DragonFire" a reușit să atragă atenția în urma testelor sale recente, în care a demonstrat capacitatea de a distruge drone și alte ținte cu o precizie extraordinară și costuri de operare reduse.

15 mart. 2024, 18:05
DragonFire, tunul laser revoluţionar care poate distruge ţinte la viteza luminii. Are o precizie milimetrică şi costuri minime VIDEO
DragonFire, tunul laser revoluţionar care poate distruge ţinte la viteza luminii. Are o precizie milimetrică şi costuri minime

DragonFire, tunul laser revoluţionar care poate distruge ţinte la viteza luminii. Prototipul acestei arme antirachetă a fost testat cu succes în Scoția, utilizând un fascicul laser concentrat pentru a lovi ținte de la distanțe mari.

Costul redus al operării acestui tun laser, estimat la doar 10 lire sterline pentru fiecare foc tras, ar putea reprezenta o alternativă economică la rachetele tradiționale utilizate în prezent. Potențialul său de a înlocui sistemele de apărare costisitoare, precum Sea Viper, ar putea economisi milioane de lire sterline în conflictele viitoare.

„Tragerea cu acest laser timp de 10 secunde este echivalentul costului utilizării unui încălzitor obișnuit pentru doar o oră și, prin urmare, are potențialul de a fi o alternativă pe termen lung, cu costuri reduse, la anumite sarcini pe care le îndeplinesc în prezent rachetele. Costul de operare a laserului este de obicei mai mic de 10 lire per tragere”, a precizat Grant Shapps, ministrul apărării, citat de The Sun.

Citeşte şi: Fenomenul bizar care dă lumea peste cap. A început inversarea polilor magnetici ai Pământului

Fasciculul laser puternic poate atinge o țintă cu o precizie incredibilă, iar utilizarea oglinzilor ajută la concentrarea căldurii într-un punct specific. Acest tun laser a fost proiectat pentru a distruge rachete, avioane, drone și chiar sateliți, oferind o alternativă inovatoare și eficientă pentru protejarea împotriva amenințărilor din spațiu.

Testele arată că DragonFire poate distruge ținte la viteza luminii, iar creatorii săi se concentrează pe garantarea securității în utilizarea sa. Ministrul britanic al Apărării a lăudat această inovație, numind-o „de ultimă generație” și subliniind potențialul său de a „revoluționa spațiul de luptă”.

„Acest tip de armament de ultimă oră are potențialul de a revoluționa spațiul de luptă prin reducerea dependenței de muniția scumpă, reducând în același timp și riscul de daune colaterale. Investițiile cu partenerii din industrie în tehnologii avansate precum DragonFire sunt cruciale într-o lume extrem de disputată, ajutându-ne să menținem avantajul de a câștiga bătălia și să păstrăm națiunea în siguranță”, a mai spus Grant Shapps.

Citeşte şi: Ce este „flacăra eternă”, fenomenul unic în lume pe care nici oamenii de ştiinţă nu au reuşit să şi-l explice. Locul spectaculos în care apa nu reuşeşte să stingă focul

Investițiile în tehnologii avansate, precum DragonFire, sunt considerate cruciale în contextul unei lumi extrem de disputate, ajutând la menținerea unui avantaj strategic și la asigurarea securității naționale. Această armă promițătoare reprezintă un pas important către viitorul tehnologic al apărării și securității globale.