Dragoş Anastasiu: „Mai mult de jumătate dintre restaurante se vor închide până la sfârşitul anului”

Dragoș Anastasiu, președintele Grupului Eurolines România, trage un semnal de alarmă cu privire la restricţiile referitoare la răspândirea coronavirusului, criticând inclusiv măsura închiderii restaurantelor.

13 oct. 2020, 15:30
Dragoş Anastasiu: „Mai mult de jumătate dintre restaurante se vor închide până la sfârşitul anului”

„Măsura închiderii restaurantelor este pe cât de nedreaptă, pe atât de dramatică”, a declarat Dragoș Anastasiu, antreprenor în industria turismului, fondatorul grupului Eurolines și proprietarul resortului Green Village, din Delta Dunării.

Anastasiu a motivat că măsura este nedreaptă mai ales în condițiile în care alte state europene nu au închis restaurantele, ci doar, în unele cazuri, au impus restricții în privința acestora sau a barurilor sau discotecilor. Cât despre dramatism, acesta vine din neputința afacerilor din industrie de a exista pe piață fără un ajutor consistent de la stat.

Citeşte şi Anunţ alarmant al Institutului Robert Koch: restricţiile se vor menţine şi după apariţia vaccinului împotriva coronavirusului

Potrivit calculelor mele, peste jumătate dintre afacerile din HoReCa nu vor mai avea cum să deschidă. Și asta e valabil până la finalul lui 2020. Conform așteptărilor și calculelor noastre, o mare parte dintre noi găsiseră soluții de supraviețuire și de intrare forțată în următorul an. Acum, cu noua închidere suntem din nou blocați în dezvoltare„, a explicat Dragoș Anastasiu.

De cealaltă parte, Răzvan Emil Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Turismului, susține că măsura închiderii restaurantelor nu a stat în decizia autorităților sau a sa, propriu-zis. A fost o normă derivată din calculul cifrelor.

Închiderea restaurantelor nu a depins de mine. Este o măsură care a depins eminamente de cifre, de Comitetul Municipal de Urgență al Bucureștiului. Este o restricție care a rezultat în urma calculelor„, a declarat secretarul de stat, pentru wall-street.ro.