De când s-au mutat la țară, Dragoș Bucur și Dana Nălbaru trăiesc conectați cu natura, iar asta se vede și în numeroasele obiceiuri sănătoase pe care le au. Cei doi nu merg la farmacie atunci când se îmbolnăvesc sau au diverse probleme, ci aleg să își prepare singuri leacuri, în fiecare anotimp.
Dacă în timpul iernii, celebrul jurat de la Românii au Talent le dădea fanilor săi rețeta de leac cu turmeric și usturoi pentru creșterea imunității, acum, aceștia vin cu o nouă privire asupra modului în care își menține familia sănătoasă.
Citește și: Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, despre viaţa la ţară. „Oraşul e o păcăleală imensă”
Bucur le-a dezvăluit urmăritorilor de pe rețelele de socializare că recent, el și familia lui au cules păpădii proaspete.
„Păpădii din livada mea și miere de la vecinul. Dacă tot le-avem și sunt bune, de ce să fugim de ele?”, a transmis actorul.
Vezi această postare pe Instagram
Maceratul de păpădie cu miere este un tratament naturist care ajută la curățarea sângelui, a ficatului și rinichilor. Toate acestea cresc imunitatea. Ca să îl preparați, trebuie doar să luați exemplul lui Dragoș Bucur. Se culeg 60 de grame de flori de păpădie dintr-o zonă cât mai puțin atinsă de poluare. Mai aveți nevoie de 800 de grame de miere. Într-un borcan se așază în straturi mierea și florile de păpădie, începând cu un strat de miere, pe fundul borcanului. Apoi, alternați straturile până se umple borcanul. Acesta se închide cu un capac și se lasă la macerat 15 – 30 de zile, într-un loc răcoros, aerisit și întunecat.
Se recomandă ca borcanul să fie verificat zilnic, iar când mierea începe să-și schimbe compoziția și devine prea lichidă, maceratul este aproape gata. Este important ca acest proces să dureze minimum două săptămâni. Când acesta este gata, se strecoară printr-un tifon și se pune într-un recipient de sticlă curat, apoi se va depozita obligatoriu la rece, la frigider, închis ermetic.
Acesta poate fi consumat ca atare, de 2 -3 ori pe zi, câte o lingură pe stomacul gol, respectiv cu 30 de minute înainte de masă. Administrarea de dimineață este foarte importantă, pe stomacul gol. În același timp, poate fi consumat și ca băutură răcoritoare, amestecat cu apă. Maceratul trebuie consumat într-un interval 3 – 6 luni.