Dragoş Bucur şi Dana Nălbaru, pasibili de amendă pentru că şi-au retras copilul de la şcoală

Modelul „homeschool” nu este reglementat în România, iar părinţii sunt chiar pasibili de amendă. Singura acoperire legală a părintelui care îşi retrage copilul din sistemul public sau privat de învăţământ autorizat în România este să facă dovada înscrierii copilului la o şcoală-umbrelă care să-i poată elibera o diplomă recunoscută în ţara noastră, scrie Adevărul.

19 sept. 2016, 05:18
Dragoş Bucur şi Dana Nălbaru, pasibili de amendă pentru că şi-au retras copilul de la şcoală

Aproximativ 200 de familii din România au ales modelul „homeschool” pentru educaţia copilului lor, potrivit datelor Asociaţiei pentru Homeschooling România, însă numărul real este mult mai mare. Cu toate acestea, România nu are cadrul legal pentru educarea copilului acasă, iar părinţii sunt chiar pasibili de amendă. Mai mult, copilul riscă să nu poată fi integrat niciodată în sistemul public de şcolarizare.

Ce spune ministrul Educaţiei despre gestul Danei Nălbaru şi al lui Dragoş Bucur de a-şi retrage fiica de la şcoală

„Mi-am dat seama că sistemul de învăţământ, acesta organizat pe grupuri de oameni care trebuie să demonstreze în faţă altora că şi cât ştiu, că şi cât au învăţat, este depăşit de vremurile pe care le trăim. Nu consider că a învăţa e un lucru greşit, dimpotrivă, cred că este esenţialul pentru a avea o viaţă frumoasă. Consider însă că felul în care învaţă copiii în şcolile din ziua de azi naşte în ei o grămadă de frustrări care au darul de a le distruge frumuseţea interioară“, a spus Dana Nălbaru într-o postare pe blog. school