Dragoş Pîslaru se bate cu primarul Clotilde Armand pentru şefia filialei USR-PLUS sector 1

Dragoş Pîslaru şi-ar fi anunţat candidatura pentru şefia filialei USR-PLUS sector 1. Primarul sectorului 1 a confirmat informaţia şi a declarat că este obișnuită să aibă contracandidat la șefia organizației.

04 iun. 2021, 19:52
Dragoş Pîslaru se bate cu primarul Clotilde Armand pentru şefia filialei USR-PLUS sector 1
Dragoş Pîslaru se bate cu primarul Clotilde Armand pentru şefia filialei USR-PLUS sector 1

Dragoş Pîslaru se bate cu primarul Clotilde Armand pentru şefia filialei USR-PLUS sector 1. Europarlamentarul PLUS și-a anunțat candidatura în interiorul organizației USR PLUS împotriva primarului Clotilde Armand.

Dragoş Pîslaru se bate cu primarul Clotilde Armand pentru şefia filialei USR-PLUS sector 1

Citeşte şi Cosette Chichirău nu mai vrea un nou mandat în fruntea filialei USR-PLUS Iaşi: „Nu voi mai candida”

Potrivit G4Media, europarlamentarul PLUS se bazează pe o echipă formată atât din colegi din PLUS, cât şi pe  oameni din USR

Reamintim că Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcția de președinte al USR PLUS, pentru a nu se crea falii în partid. Fiecare ar urma să susțină alte figuri din partid, care să obțină voturi din ambele tabere.

„Daca Cioloș sau Barna câștiga președinția USR PLUS, vor fi alimentate inevitabil diviziunile existente între cele două partide și va exista ideea că una din tabere a acaparat partidul, cu toate consecințele previzibile: tensionarea relațiilor in partid, posibile disensiuni după alegeri și afectarea eficienței la guvernare. Alt motiv pentru ca cei doi să nu candideze ar fi că e nevoie de un semnal de maturitate și responsabilitate politică, având în vedere tensiunea care se vede la PNL tot intern din același motiv”, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Pe de altă parte, întrebat dacă agreează formula ca atât el, cât şi Dacian Cioloş să se retragă din competiţie, Dan Barna a spus: „Este întotdeauna o chestiune de mesaj politic. Eu am participat la toate luptele şi la toate confruntările pe care USR PLUS le-a avut. Intenţionez să merg mai departe, pentru că eu cred foarte mult că USR PLUS este un partid care pe termen lung va avea un cuvânt greu în politica din România”.

Liderul USR-PLUS a mai afirmat că are mare încredere în înţelepciunea colegilor săi: „Am spus deja, proiectul USR PLUS este un proiect la care muncesc de patru ani de zile. Este un proiect asumat. Am foarte mare încredere în înţelepciunea colegilor mei”

Alegerile interne în cadrul USR-PLUS urmează să aibă loc pe 27 iunie. În luna septembrie este programat congresul pentru alegerea unui nou preşedinte al coaliţiei.

Citeşte şi Mihai Tudose, ironii la adresa coaliţiei de guvernare: reţeta PNL-USR-PLUS pentru români …. o combinație de antidepresive cu laxative