Dragoş Săvulescu a fost eliberat din arest, dar nu are voie să părăsească Grecia

Dragoş Săvulescu este din nou liber. Judecătorii greci au decis ca Dragoș Săvulescu să fie pus sub control judiciar în Grecia până la judecarea cererii de extrădare.

11 aug. 2021, 16:57
Dragoş Săvulescu a fost eliberat din arest, dar nu are voie să părăsească Grecia

Dragoş Săvulescu este liber deşi are o condamnare de 5 ani şi jumătate în România. Omul de afaceri nu poate părăsi Grecia până când nu va fi judecată cererea de extrădare în România, au anunţat surse citate de G4Media.ro.

Vă reamintim că Dragoş Săvulescu a fost arestat luni în Grecia pentru că România a emis un mandat european de arestare pe numele său ca urmare a condamnării la cinci ani și jumătate de închisoare pentru corupție.

Citeşte şi: Dragoş Săvulescu a fost reţinut în Grecia. Gestul făcut de soţia afaceristului prin care s-ar fi dat de gol

Dragoș Săvulescu a fost săltat de poliţişti în insula grecească Mykonos după ce iubita lui, Angela Martini, a postat fotografii pe Instagram cu el.

Dragoş Săvulescu a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri în Constanţa, alături de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, Cristi Borcea.

În acest dosar, prejudiciul calculat de anchetatori este de 114 milioane de euro.

Înainte de condamnare, Dragoş Săvulescu a fugit în Italia, unde Curtea de Apel din Napoli i-a comutat pedeapsa într-una cu suspendare. Judecătorii napoletani i-au șters lui Săvulescu 3 ani din pedeapsă în baza unui decret de grațiere din 2006 și, constatând că a rămas cu 2 ani și jumătate (sub 3 ani), i-au comutat pedeapsa într-una cu suspendare. Decizia Curții de Apel Napoli a rămas definitivă prin neapelare de către procurorul italian, mai scrie G4Media.ro.

Citeşte şi: Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat în România. Decizia a rămas definitivă

Ulterior, pe 11 decembrie 2020, Curtea de Apel București a confirmat sentința de condamnare la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în cazul omului de afaceri Dragoș Săvulescu, aflat în Italia, iar pe 11 martie 2021, Înalta Curte a validat, la rândul ei, decizia.