Dragoste necondiţionată: Bărbatul RADIOACTIV care îngrijeşte animalele părăsite de la Fukushima

Lui Naoto Matsumura, un fost muncitor în contrucţii căruia i se mai spune şi "Bărbatul Radioactiv", după tragedia de la Fukushima, este singurul care ignoră zona de excluziune decretată de către autorităţile nipone după catastrofa nucleară de la uzina Dai-Ichi, din Fukushima. El intră zilnic în acea zonă numai pentru a hrăni necuvântătoarele abandonate, care au rămas în acest perimetru contaminat cu radioactivitate.  

22 mart. 2015, 14:28

După catastrofa de la Fukushima, nu numai oamenii au avut de suferit, ci şi animale pe care unii dintre aceştia le-au părăsit în zona care, după accidentul nuclear, a fost evacuată şi interzisă de către autorităţile nipone, din cauza nivelului crescut de radioactivitate.

Chiar dacă animalele nu au apărut în statisticile celor afectaţi de catastrofa nucleară, Naoto Matsumura, zis şi „Bărbatul Radioactiv”, nu a uitat nicio clipă de aceste necuvântătoare abandonate de către stăpânii lor, lăsate în voia sorţii.

Naoto are 55 de ani şi este cunoscut în zonă ca fiind „gardianul animalelor de la Fukushima”. Deşi este conştient de nivelul radiaţiilor la care se expune, Naoto intră zilnic în zona interzisă numai pentru a hrăni necuvântătoarele abandonate.

Imediat după producerea catastrofei, Naoto părăsise şi el zona, dar s-a întors de dragul animalelor aflate în suferiţă după ce fuseseră abandonate de stăpânii lor.

„Bărbatul radioactiv” venise mai întâi să îşi salveze animalele din ograda sa, dar după ce s-a uitat în jur, a văzut sute de animale abandonate, care aveau nevoie de ajutor. 

 

Naoto susţine că medicii i-au spus că nu se va îmbolnăvi în următorii 30 sau 40 de ani

Naoto Matsumura a descoperit că mii de vaci au murit încuiate în staulele lor. El le hrăneşte acum pe cele care au supravieţuit.

Multe dintre animale, între care şi vacile, s-au înmulţit în timpul captivităţii, iar Naoto le hrăneşte acum puii.

Multe dintre animale contează numai pe „bărbatul radioactiv”, pentru că este singurul care are grijă de ele.

Guvernul nipon i-a interzis lui Naoto Mutsumura să mai intre în zona interzisă, dar nici acest lucru nu l-a împiedicat să îşi continue misiunea.

Pentru că nu are suficienţi bani pentru hrana animalelor, Naoto a apelat la donatori.

Susţinătorii lui Naoto l-au poreclit „Gardianul animalelor de la Fukushima”.

Naoto le oferă animalelor pe care le îngrijeşte nu numai hrană, ci şi educaţie şi momente vesele.