Fiscul îţi lipeşte lista de datorii pe uşă din 2017. Explicaţia ministrului: Sunt situaţii în care unii au uitat de ele

Atenţie, contribuabili! De anul viitor nu mai puteţi refuza primirea sub semnătură a notificărilor de la Fisc! Potrivit unui proiect de modificare a Codului de procedură fiscală, dacă un contribuabil refuză primirea unui document de la ANAF sau nu este acasă, Fiscul va lipi pe uşa acestuia o înştiinţare. Astfel, cel care se va trezi cu o asemenea notificare va avea la dispoziţie 15 zile să se prezinte la Fisc şi să ia la cunoştinţă datoriile pe care le are.

26 mai 2016, 09:12
Fiscul îţi lipeşte lista de datorii pe uşă din 2017. Explicaţia ministrului: Sunt situaţii în care unii au uitat de ele

Intenţia Ministerului Finanţelor de a afişa pe uşa contribuabililor actele fiscale este ultima soluţie de a aduce la cunoştinţa acestora eventualele datorii restante, de care este posibil să fi uitat, susţine ministrul de resort, Anca Dragu. „Este vorba de persoanele cărora nu li se poate înmâna în altă manieră această decizie. Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului. Exact acesta este scopul, suntem transparenţi, venim cu acest proiect, colectăm informaţiile dinspre societatea civilă, alte ministere, alte instituţii, pentru a îmbunătăţi cadrul legal”, a declarat, joi, ministrul Finanţelor.

Potrivit acesteia, scopul modificării legislative este acela de a aduce la cunoştinţă şi contribuabililor ce datorii au.

Citeşte şi: LISTA DATORNICI ANAF: Ministrul Finanţelor recunoaşte erorile din LISTA RUSINII

„Am văzut că există situaţii în care unii contribuabili au uitat de anumite datorii. Deci cred că este şi această componentă de luat în seamă. În general, eforturile de transparentizare şi de creştere a colectărilor trebuie privite cu mai mult interes şi cu mai mult sprijin, pentru că ne confruntăm cu situaţia în care România are cele mai mici venituri publice raportate la PIB, din UE. Ca atare, trebuie să facem o serie de eforturi cu toţii pentru a creşte aceste venituri, pentru ca, la rândul lor, autorităţile să poată folosi aceste resurse pentru construcţia de autostrăzi, pentru plata salariilor, pentru investiţii în sănătate, în educaţie etc.”, a menţionat Anca Dragu, conform Agerpres.

Ministerul Finanţelor Publice a publicat la Transparenţă decizională un proiect de modificare a Codului de procedură fiscală. Una dintre modificări vizează afişarea actelor administrative fiscale (notificare, somaţie, decizie de impunere etc. — n.r.) pe uşa de domiciliu a persoanei fizice sau juridice care au refuzat primirea acestor documente.