Drama celei mai tinere norocoase la Loterie: Am câştigat la 16 ani. Acum sunt FALITĂ, dar FERICITĂ

Banii chiar nu aduc fericirea. Este cazul Calliei Rogers care a avut noroc la 16 ani, când a devenit cea mai tânără câştigătoare din istoria loteriei britanice. Banii i-au schimbat viaţa, dar în rău, iar după ce i-a terminat, s-a simţit eliberată şi viaţa ei s-a luminat spectaculos.

16 iul. 2013, 13:03

Callie Rogers avea 16 ani când a câştigat 1,9 milioane de  lire sterline la loterie. În scurt timp, marele ei „noroc” s-a preschimbat într-un adevărat blestem. 

Când a câştigat marele pot, acum 10 ani, Callie locuia cu părinţii săi şi avea o slujbă la care câştiga 3,60 de lire sterline pe oră. Imediat ce s-a văzut milionară, a început declinul. „Eram prea tânără ca să câştig marele pot. Nu cred că vârsta de 16 ani este o vârstă eligibilă pentru aşa ceva. Erau prea mulţi bani pentru mine atunci, iar cine spune că banii nu îţi pot schimba viaţa se înşală … şi de multe ori viaţa nu ţi se schimbă în bine”, a dezvăluit Callie revistei Closer, citată de Daily Mail. „Banii mă distruseseră, dar, din fericire, am fost mai puternică” decât ei, spune Callie.

În câteva săptămâni după ce devenise câştigătoare, Callie l-a întâlnit pe Nicky Lawson. Au făcut doi copii şi s-au mutat într-o locuinţă de 180.000 de lire sterline. Ea a renunţat la locul de muncă şi a început să îşi cheltuiască banii. Şi-a cumpărat îmbrăcăminte de lux, părinţilor săi le făcea cadouri din ce în ce mai costisitoare şi petreceau cu toţii vacanţe foarte scumpe. A cheltuit o groază de bani şi pe chirurgie estetică şi tratamente cosmetice.

În plus, ea şi Nicky începuseră să consume droguri. În timpul relaţiei cu Nicky, a cheltuit pe cocaină 250.000 de lire sterline. De asemenea, prinsese gustul petrecerilor cu prietenii, chefuri ce erau organizate de ea în localuri scumpe. Devenise un fel de vedetă locală şi mulţi îi căutau compania pentru a profita de generozitatea ei naivă.

„La un moment dat nu mai ştiam cine îmi este prieten şi cine nu”, a  mărturisit Callie. A devenit depresivă şi a avut trei încercări de sinucidere. Se despărţise şi de tatăl copiilor ei. Dar în 2010, l-a cunoscut pe Paul Penny, un pompier în vârstă de 34 de ani. Paul nu ştia că ea fusese cea care câştigase, cu ani în urmă, marele pot la loterie, dar nici nu îi păsa. El o iubeşte cu adevărat şi au deja un băieţel de 1 an, Mason.

Callie are acum numai 2.000 de lire sterline în cont. Între timp, ea şi Paul s-au mutat într-o casă mai ieftină, cu trei camere, de 80.000 de lire sterline, în Workington, Cumbria. Fac cumpărături la hipermarket, la Tesco, unde caută promoţii şi reduceri de preţ. Callie urmează cursuri de asistentă şi lucrează deocamdată ca asistentă socială.

Citeşte şi: Cea mai ghinionistă câştigătoare la LOTO: A ghicit toate numerele, dar nu primeşte niciun ban

„Nici nu-mi vine să cred că au trecut zece ani de când am încasat acel mare cec”, reflectează Callie. „Aproape că mă distrusese. Acum sunt mai puternică. Suntem o familie normală, facem cumpărături la hipermarket, punem de-o parte bani pentru vacanţe… iar când copiii vor ceva mai scump, aşteaptă până când vine ziua lor de naştere sau Crăciunul. Mă bucur că vor fi crescuţi astfel încât să ştie care e valoarea banilor”, a mai spus Callie, adăugând: Sunt falită, dar sunt fericită!”…