Drama cumplită a lui Răzvan, un tânăr dintr-un centru de plasament din Buzău. Viața lui atârnă de un fir de ață

Răzvan Matragoci este un tânăr dintr-un centru de plasament din Buzău cu care viața a fost extrem de nedreaptă. Tânărul se luptă de ani de zile cu o boală nemiloasă care îi macină trupul, iar viața lui atârnă în aceste momente de un fir de ață. Crucea Roșie a lansat o campanie umanitară pentru Răzvan, iar oamenii cu suflet mare îl pot ajuta să trăiască.

10 feb. 2023, 13:38
Drama cumplită a lui Răzvan, un tânăr dintr-un centru de plasament din Buzău. Viața lui atârnă de un fir de ață
Drama cumplită a lui Răzvan, un tânăr dintr-un centru de plasament din Buzău

Drama cumplită a lui Răzvan, un tânăr dintr-un centru de plasament din Buzău. La cei 19 ai ani săi, Răzvan Matragoci, are o poveste de viață extrem de dureroasă care le-a impresionat chiar și pe cele mai dure persoane.

Citește și Drama actorului Dorel Vișan. Lupta cu singurătatea este tot mai grea: „Nu mai am nici cui da un telefon”

Drama cumplită a lui Răzvan, un tânăr dintr-un centru de plasament din Buzău

Viața a fost nemiloasă cu Răzvan Matragoci, care și-a pierdut mama pe când avea doar patru ani, iar tată la părăsit mai târziu.

Băiatul în vârstă de 19 ani și-a petrecut aproape toată copilăria prin centrele de plasament din județul Buzău și spune că nu știe ce înseamnă să ai o mamă care să te iubească și să te îngrijească.

Mama lui Răzvan a murit la vârsta de 24 de ani pe vremea când el avea doar patru ani. Tânărul își amintește și acum cum s-a trezit într-o dimineață din somn și a găsit-o pe mama lui care zăcea lângă el fără suflare.

Însă aceasta avea să fie începutul șirului de drame la care avea să fie supus Răzvan. După moartea mamei lui, băiatul nu a vorbit foarte mult timp, iar tatăl său în loc să îl sprijine, a ales să îl abandoneze și să își vadă în continuare de viață.

Atunci, Răzvan a ajuns într-un centru de plasament, iar bunicul matern a făcut tot ce i-a stat în putere ca să îl scoată de acolo.

Din păcate, la scurt timp după ce a parcurs toate demersurile și a reușit în cele din urmă să își nepotul acasă, bunicul a făcut un infarct și a murit.

În ziua fatidică, Răzvan se juca în curte, iar în momentul în care a auzit sirena ambulanței chemate de vecini să îi acorde primul ajutor bătrânului care se prăbușise de pe bicicletă pe ulița din sat, copilul l-a văzut pe singurul om căruia i-a păsat de el întins pe carosabil, cu un asistent medical deasupra lui care încerca să îl readucă la viață.

După acest moment cumplit, Răzvan a rămas orfan pentru a doua oară și din nou, a ajuns într-un centru al Protecției Copilului, unde a adunat în sufletul său foarte multă suferință, care i-a declanșat boala cu care se luptă de ani de zile.

Atunci când avea vârsta de 13 ani, medicii l-au diagnosticat pe Răzvan Matragoci cu leucemie limfoblastică, iar din acel moment a urmat un lung șir de tratamente interminabile care au lăsat urme adânci atât fizic, cât și la nivel emoțional.

La cinci ani de la diagnostic, când se credea că Răzvan a depășit cumplita boală, o familie din Germania a vrut să îl adopte,  însă lucrurile s-au complicat din nou, din cauza bolii care a recidivat și a făcut ca adopția să fie imposibilă.

Acum, salvarea lui Răzvan Matragoci este în mâinile oamenilor cu suflet mare care vor să îi ofere o nouă șansă la viață.

Crucea Roșie a lansat o campanie umanitară prin care vrea să adune fondurile necesare tratamentului lui Răzvan.

Cei care vor să îl ajute pe Răzvan au la dispoziție următoarele mijloace:

REVOLUT- 0724594351

ID. @giorgi8dgq

Cont Lei

RO44BTRL01001201N08290XX

Beneficiar: Matragoci Răzvan Petre

Cont Euro

RO80BTRLEURCRT00N0829001

Swift – BTRLRO22

Beneficiar: Matragoci Răzvan Petre

Citește și Adrian Nartea, la un pas să-și piardă viața. Diagnosticul crunt primit de medici: „Și acum, dacă stau să mă gândesc, încep să plâng”