Dramă pentru o fetiţă de 9 ani din Iaşi. A dat cu banul pentru a vedea cu care dintre părinţi poate rămâne

Doi copii din Iaşi trăiesc o adevărată dramă, după ce părinții lor au decis să se despartă. Pe lângă divorț, cei doi ieșeni luptă și pentru custodia celor doi minori. Magistrații au constatat că cei doi adulți încearcă să îi manipuleze pe minori.

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 17:42
Dramă pentru o fetiţă de 9 ani din Iaşi. A dat cu banul pentru a vedea cu care dintre părinţi poate rămâne

La un moment dat, fetița de 9 ani a fost pusă în situația de a da cu banul, pentru a decide cu cine să rămână: cu mama sau cu tata, potrivit Vremeanoua.ro.

Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis în parte cererea de emitere a unei ordonanțe președințiale formulată de Mihaela A., în contradictoriu cu fostul ei soț, Alexandru A. Astfel, judecătorii au decis că femeia poate avea legături personale cu minora M.A. (9 ani).

Mai exact, ieșeanca își poate lua fiica în al doilea și al patrulea weekend din fiecare lună, în prima zi de Paște, în anii impari, în a doua zi de Paște, în anii pari, în ajunul zilei de Crăciun, în anii pari, în prima zi de Crăciun, în anii impari, în ajunul Anului Nou până în prima zi a anului următor, în anii impari, în primele trei zile din vacanțele intersemestriale, în anii pari etc.

De asemenea, instanța a decis că mama poate participa la evenimentele organizate de școala la care este înscrisă minora, o poate vizita acolo, poate participa la petrecerile organizate cu ocazia zilei de naștere a fetiței. Decizia nu este definitivă, iar fostul soț al femeii a contestat-o deja.

Pe data de 12 decembrie 2019, femeia a depus la instanță cererea de emitere a ordonanței președințiale. Aceasta a solicitat să i se permită să aibă legături personale cu minora M.A.