Drama femeii lăsate să aștepte până i-a murit copilul în pântece. „E a doua oară când pățesc așa ceva!”

Elena Soroceanu, femeia lăsată de medicii de la Spitalul Buftea să aştepte până i-a murit copilul în pântece a mai trecut printr-o astfel de tragedie cu mai mulţi ani în urmă.

22 sept. 2022, 15:13
Drama femeii lăsate să aștepte până i-a murit copilul în pântece. „E a doua oară când pățesc așa ceva!”
Drama femeii lăsate să aștepte până i-a murit copilul în pântece. "E a doua oară când pățesc așa ceva!"

Drama femeii lăsate să aștepte până i-a murit copilul în pântece. O gravidă în 39 de săptămâni, diagnosticată cu urgență la naștere, acuză că medicii i-au lăsat fătul să moară în pântec! „Copilul a dat semene că nu e bine, de asta am și venit cu o zi înainte la camera de gardă, a dat semne, dar nu a fost scoasă. Revolta mea este ca mi-a murit copilul și mi l-am dorit foarte mult și că nu a avut șansa să fie cu mama ei”, a povestit la Antena 3.

Citeşte şi: Gravidă lăsată să aștepte ore în șir până când copilul i-a murit în pântece. Acuzații de malpraxis la Spitalul Buftea

Femeia a mai adăugat că  medicii i-au făcut operaţia de cezariană după 20 de ore de aşteptare, deşi fusese internată de urgenţă: „Mi s-a spus că fătul mort poate rezista până la trei săptămâni mort, așa scrie în carte, în burtă. Mi s-a spus că poate așa a vrut Dumnezeu, să fie o lecţie pentru mine şi pentru ei, Dumnezeu mi-a dat acest copil şi nu are cum să vrea asa ceva!”.

Bogdan Socorceanu, soţul femeii, a dezvăluit că familia sa a mai trecut prin aşa ceva acum câţiva ani. „E a doua oară când pățesc așa ceva și nici atunci nu am avut o explicație și nici acum. O nepăsare, o neglijență, o lipsă totală de neprofesionalism. Lipsa de empatie nu are ce căuta în această meserie.  Sper ca cei vinovați să plătească, să se facă dreptate. Cine a greșit să plătească!”, a declarat Bogdan Soroceanu.

Citeşte şi: O mireasă gravidă în 8 luni a murit chiar în ziua nunții. În urmă cu o zi, fusese externată de pe secția COVID a spitalului Județean Suceava

Reprezentanţii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Buftea au transmis că a fost demarată o ancheată internă însă nu au încă o conlcuzie deşi de la tragedie au trecut trei luni! „A fost interenată pentru investigaţii, dar nu vă pot da mai multe informaţii legate de acest caz, cum s-a derulat acest caz. Sigur că se vor lua măsuri dacă se constantă o culpă sau malpraxis, dar nu e confirmat”, a declarat, la Antena 3, Matei Alexandru, directorul medical Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea.