O mireasă gravidă în 8 luni a murit chiar în ziua nunții. În urmă cu o zi, fusese externată de pe secția COVID a spitalului Județean Suceava

O mireasă gravidă în 8 luni a murit chiar în ziua nunții. Tânăra avea 24 de ani urma să devină mamă peste aproximativ o lună. În urmă cu o zi, fusese externată de pe secția COVID a spitalului Județean Suceava.

21 aug. 2022, 12:11
O mireasă gravidă în 8 luni a murit chiar în ziua nunții. În urmă cu o zi, fusese externată de pe secția COVID a spitalului Județean Suceava

O mireasă gravidă în 8 luni a murit chiar în ziua nunții. Tragedia s-a petrecut sâmbătă după-amiază, iar fata tocmai fusese externată vineri, pe semnătură, de pe secția COVID unde era internată. Cununia civilă și cea religioasă urmau să aibă loc în seara de sâmbătă.

Citește și: Accident în lanţ în Dâmboviţa, coliziune mortală la Suceava FOTO

”Pacienta a fost adusă în stop cardio-respirator în curs de resuscitare”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava. Acesta a mai declarat că tânăra a fost dusă direct în sala de operație, unde au continuat manevrele de resuscitare și s-a efectuat cezariana de urgență.  În ciuda eforurilor extraordinare ale medicilor urgentiști, nu s-a mai putut face nimic pentru tânăra de 24 de ani, iar sâmbătă, la orele 00.05, femeia a decedat împreună cu fătul, sarcina acesteia fiind oprită din evoluție.

Cadavrul femeii se află la morga Spitalului Sf. Ioan cel Nou Suceava, urmând ca luni să fie efectuată necropsia acesteia.

O mireasă gravidă în 8 luni a murit chiar în ziua nunții

Viitorul soț a făcut un atac de panică și și-a pierdut cunoștința, având nevoie de îngrijiri medicale. El este și cel care a sunat la 112 pentru a alerta medicii. Cei doi au plecat din localitatea Păltionoasa, spre spitalul din Gura Humorului, iar pe drum s-au întâlnit cu ambulanța, însă gravida era deja în stop cardio-respirator.

Fata avea istoric de probleme cardiace cu o operație pe cord. Din păcate, medicii nu au putut salva nici copilul.

Personalul medical a început să-i aplice manevre de resuscitare și apoi a transportat-o la Spitalul Județean. În ciuda eforurilor extraordinare ale medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru tânăra de 24 de ani, iar în cele din urmă a fost declarat decesul.

Pacienta a fost adusă în stop cardio-respirator în curs de resuscitare”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava, conform obiectivdesuceava.ro.

Alexandra fusese internată cu COVID în sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Suceava în perioada 27 iulie – 2 august 2022. Trebuie spus faptul că  femeia a fost externată la cerere, probabil tocmai pentru că urma să se pregătească de nuntă, dar medicii au precizat că a fost externată cu ”stare generala bună, fără necesar de oxigen, analize in parametri normali, cu tratament efectuat complet”.