Dramă în familia fostului preşedinte. Nepotul său a murit

Justiţia braziliană i-a permis vineri fostului preşedinte Lula da Silva să iasă din închisoare pentru a asista la funeraliile nepotului său decedat la vârsta de şapte ani, au informat surse judiciare, potrivit AFP.

RomaniaTV.net
02 mart. 2019, 08:08

Luiz Inacio Lula da Silva a primit autorizaţia de a părăsi sâmbătă sediul poliţiei federale din Curitiba, unde este închis din aprilie 2018 pentru corupţie, pentru a merge la funeralii la Sao Paolo. Un avion a fost pus la dispoziţia lui de către guvernul statului Parana, a cărui capitală este Curitiba.

„Participarea lui Lula la funeralii a fost autorizată. Pentru a păstra intimitatea familiei şi securitatea nu doar a deţinutului, ci şi a publicului, detaliile călătoriei vor fi secrete”, a anunţat biroul de presă al Justiţiei federale din statul Parana.

Arthur Aranjo Lula da Silva, fiul lui Sandro Luiz Lula da Silva – unul dintre cei cinci fii ai fostului preşedinte de stânga din perioada 2003-2010 -, va fi înhumat sâmbătă la orele 12.00 (15.00 GMT), la Sao Bernardo do Campo, în apropiere de Sao Paolo (sud-est), a făcut cunoscut Partidul Muncitorilor (PT), formaţiunea sa politică.

Copilul în vârstă de şapte ani a murit în urma unei meningite vineri dimineaţă, într-un spital din apropiere de Sao Paolo. El l-a vizitat de două ori pe bunicul săi în închisoare, la 400 de kilometri depărtare, la sediul poliţiei federale din Curitiba.

Pentru a obţine autorizaţia de a participa la funeraliile băiatului, avocaţii lui Lula au invocat un articol de lege privind executarea pedepselor care prevede că deţinuţii pot ieşi din închisoare sub escortă în cazul decesului sau bolii grave a unui membru apropiat al familiei.

Lula, 73 de ani, ispăşeşte o pedeapsă de 12 ani şi o lună de închisoare pentru corupţie şi spălare de bani.