Dramă într-o familie din Gorj. O tânără care se pregătea să devină mamă a intrat în moarte cerebrală

Dramă fără margini în familia unei tinere din Gorj care urma să devină mamă. În loc să se pregătească de botez, oamenii se roagă pentru o minune divină. De la o simplă durere de cap, femeia a intrat în moarte cerebrală şi este ţinută în viaţă doar de aparate. Medicii au încercat să salveze copilul, dar deocamdată nu pot spune dacă acesta va supravieţui.

07 nov. 2015, 06:41
Dramă într-o familie din Gorj. O tânără care se pregătea să devină mamă a intrat în moarte cerebrală

O tânără de 29 ani a ajuns la Spitalul Judeţean Timişoara, de la unitatea medicală din Bumbești-Jiu, iar acum este ținută în viață doar cu ajutorul aparatelor. Ea a ajuns de urgență la Spitalul Orășenesc din Bumbești-Jiu în săptămâna 35 de sarcină, pentru că a acuzat dureri cumplite de cap.

Citeşte şi Doi fraţi se zbat acum între viaţă şi moarte! Ea e inconştientă, iar el e în comă indusă la Elias

Tânăra a suferit un stop cardiac, iar medicii au decis s-o transfere la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Aici, aceasta a fost supusă unei operaţii de cezariană, în speranţa că va fi salvat copilul. „Şansele sunt extrem de mici ca copilul să fi supravieţuit, pentru că în momentul în care copilul a fost scos, şi el era în stop cardiac”, a spus medicul Ovidiu Bedreag, şeful Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Timişoara.

Medicul timişorean a recunoscut că este vorba de o tragedie: „Este o tragedie ce se întâmplă, vorbim de o tânără de 29 ani care de o săptămână este în moarte cerebrală. Nu există cadru legal pentru a întrerupe suportul aparatelor care o ţin în viaţă. Nu putem opri ventilatorul şi s-o omorâm, probabil ea va muri în perioada următoare”, a precizat medicul Ovidiu Bedreag.