Drama neştiută a Luminiţei Gheorghiu. Actriţa îşi pierduse fiica în vârstă de 6 ani, în urma unei boli crunte

Drama neştiută a Luminiţei Gheorghiu. Actriţa rămâne un model pentru tinerii actori aspiranţi. Totuşi, puţini oameni ştiu că nu a avut o viaţă uşoară. În tinereţea sa, aceasta nu s-a putut bucura de maternitate şi calitatea de mamă.

05 iul. 2021, 10:52
Drama neştiută a Luminiţei Gheorghiu. Actriţa îşi pierduse fiica în vârstă de 6 ani, în urma unei boli crunte
Drama neştiută a Luminiţei Gheorghiu

Drama neştiută a Luminiţei Gheorghiu. În 1985, când actriţa se pregătea pentru rolul din „Moromeţii”, o pierde pe fiica cea mare, Iuliana, la numai 6 ani, fapt ce produce o dramă cumplită în familie, notează Cinemagia.

Citeşte şi: Luminiţa Gheorghiu a murit. Actriţa avea 71 de ani

Drama neştiută a Luminiţei Gheorghiu

Luminiţa Gheorghiu a jucat roluri precum cel al „Catrinei” din filmul „Moromeţii”, asistenta din „Moartea domnului Lăzărescu” şi a câştigat Ursul de Aur cu filmul „Poziţia Copilului”.

A fost o actriţă de film, radio şi televiziune. Ea a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti în 1972.

Primul rol important a fost cel al Catrinei Moromete din „Moromeţii”, în 1987. A mai jucat în filme precum „Marfa şi banii”, „Mortae domnului Lăzărescu”, „A fost sau n-a fost?”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, „Nunta mută”, „După dealuri”, „Poziţia copilului”, „Sunt o babă comunistă” sau „Aferim”.

Rolul asistentei medicale din „Moartea domnului Lăzărescu” a ajutat-o să devină cunoscută la nivel internaţional, rolul pentru care a primit Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin la Los Angeles, la gala premiilor Asociaţiei Criticilor de Film din 14 ianuarie 2007.

În 2013, filmul „Poziţia copilului”, regizat de Călin Peter Netzer, a câştigat Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Pentru acelaşi film, Luminiţa Gheorghiu a primit Premiul Gopo pentru o actriţă în rol principal, scrie Mediafax.