Drama neștiută a marelui actor Nae Lăzărescu! A murit singur, într-o sărăcie lucie.”Fiul meu era pe masă mort, eu aveam spectacol”

Nae Lăzărescu a fost unul dintre cei mai iubiți actori din România. De-a lungul timpului, a cutreierat țara în lung și în lat, alături de marele actor Vasile Muraru cu care format unul dintre cele mai comice duo din toate timpurile, pentru a-i face pe români să zâmbească. Însă, în ciuda celebrității sale de care s-a bucurat zeci de ani, marele actor a murit singur, într-o sărăcie lucie.

17 dec. 2023, 20:19
Drama neștiută a marelui actor Nae Lăzărescu! A murit singur, într-o sărăcie lucie.”Fiul meu era pe masă mort, eu aveam spectacol”
Drama neștiută a marelui actor Nae Lăzărescu! 

Drama neștiută a marelui actor Nae Lăzărescu! Anul acesta, pe data de 19 decembrie, se împlinesc 10 ani de la moartea maestrului Nae Lăzărescu. Acesta s-a stins din viață la 72 de ani, într-o mizerie cruntă, singur și fără bani.

Citește și N-o mai recunoşti. Cum arată văduva lui Nae Lăzărescu, la 4 ani de la moartea actorului

Drama neștiută a marelui actor Nae Lăzărescu!

Viața lui Nae Lăzărescu bate orice scenariu de film. S-a născut în anul 1940 într-un cartier modest din Capitală, iar peste ani avea să devină una dintre legendele Teatrului de Revistă Constantin Tănase, unde l-a cunoscut pe marele actor Vasile Muraru, cu care a împărțit zeci de ani aceiași scenă.

Timp de 50 de ani, Nae Lăzărescu s-a dedicat trup și suflet publicului său care l-a apreciat enorm. Precum și-a iubit meseria, Nae Lăzărescu a iubit și femeia.

De-a lungul timpului, marele actor a fost extrem de iubit de femei, fiind căsătorit de cinci ori.

”Am avut cinci neveste. Am ţinut la toate şi sunt ale dracului de multe! Eu fiind un om sărac, cu lefuri de mizerie. Moldoveanca însă m-a potolit”, a declarat Nae Lăzărescu, într-un interviu acordat cu doi ani înainte să părăsească scena vieții.

Cu toate acestea, marea dramă a vieții sale a fost atunci când fiul său a murit la doar cinci luni de la naștere. Durerea a fost atât de mare încât actorul și-a găsit refugiul în alcool, fapt ce i-a distrus sănătatea.

„Cu a doua nevastă am avut un băiat, care a murit la cinci luni. Și când el era pe masă, mort, eu aveam spectacol. Cred că m-a întărit Dumnezeu, nu știu ce sa zic! Fetele de la balet plângeau, săracele, în culise și eu nu aveam nimic. Știți cum se spune: «Nu-i da, Doamne, omului cât poate să ducă!». Publicul nu este interesat de viața ta, ce faci tu acasă, pe el îl interesează să vadă piesa, să se destindă, să vadă actorii, nu problemele noastre de acasă! (…) Am fost olimpic la alcool. Între timp am reușit să mă las, primul an a fost mai greu, culorile erau mai pale și sunetele mai estompate, dar cum am trecut de primul an, a fost totul mult mai simplu. Nu mi-a mai trebuit băutura”, a mai spus marele actor.

Cu această durere a trăit marele actor în suflet până la data de 19 decembrie 2013, atunci când a închis ochii pentru totdeauna, singur și într-o sărăcie greu de imaginat și asta pentru că până în acel moment a avut o pensie de doar 2.000 de lei cu care abia dacă reușea să supraviețuiască.

 

Citește și Vasile Muraru îşi caută partener de scenă. Cine îl va înlocui pe Nae Lăzărescu