Drama neștiută povestită de regretatul actor Vladimir Găitan: „Am pierdut şapte copii!”

Vladimir Găitan, unul dintre cei mai apreciați actori din România, a murit în anul 2020, la vârsta de 73 de ani. Deși a avut o carieră de succes, de-a lungul anilor, viața lui nu a fost deloc ușoară. Regretatul actor și soția lui au pierdut 7 copii.

02 feb. 2023, 17:42
Drama neștiută povestită de regretatul actor Vladimir Găitan: „Am pierdut şapte copii!”

Vladimir Găitan, a mărturisit, într-un interviu dat în urmă cu câțiva ani, că el și soția lui au pierdut nu mai puțin de 7 copii.

Într-un interviu acordat în 2019 publicației OK Magazine, regretatul actor a povestit că și-a dorit foarte mult copii, însă a trăit o adevărată dramă atunci când soția sa a pierdut sarcină după sarcină.

Citiți și: Nemulţumirile actorului Dorel Vişan: „Noi, artiştii, nu suntem nişte instrumente ca să-i facem pe ceilalţi să râdă”

Dramele care i-au marcat viaţa regretatului actorul Vladimir Găitan

„Când am hotărât să facem copii, am avut un necaz foarte mare. Soţia a avut probleme grave de sănătate. Şi-am pierdut şapte copii – şapte sarcini, în diverse etape, chiar şi copil născut. Iar când a apărut fiul meu, Alexandru, preţul a fost extraordinar: soţia mea nu s-a mişcat din pat. Mi-am dorit atât de mult copii încât n-am conceput să fiu un tată sever”, povestea actorul în urmă cu patru ani.

Cu toate acestea, actorul și femeia cu care a fost căsătorit 45 de ani, au reușit să aibă copii, o fată pe nume Gloria care este actriţă și chiar i-a fost colegă de scenă şi de film, și Alexandru, care locuieşte la Londra și lucrează ca manager la cea mai mare bancă din Anglia.

De mai bine de 30 de ani, Vladimir Găitan s-a luptat cu o formă rară de cancer al sângelui, iar din cauza bolii, actorul nu mai putea juca în toate spectacolele de teatru, așa cum își dorea.

„Am o soţie minunată, doi copii care-mi încălzesc sufletul, Gloria, care e actriţă şi mi-a fost chiar colegă de scenă şi de film, şi Alexandru, care e finanţist, locuieşte la Londra şi lucrează ca manager la cea mai mare bancă din Anglia, ginerele meu, soţul Gloriei, şi nora mea, soţia lui Alexandru, care mi-a dăruit o nepoţică splendidă, Amelia Grace, dar nu sunt fericit. Problemele de sănătate şi neputinţa fizică m-au destabilizat profund.

Din cauza asta, nu am mai fost capabil să joc într-un spectacol pe care îl iubesc şi în care făceam chiar o performanţă actoricească: «… escu», de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija. Nu mai puteam să-l duc fizic. Am rămas cu piesele care nu mă solicită atât de mult”, mărturisea actorul, într-un interviu pentru ”Formula As”.

Vladimir Găitan s-a născut la 2 februarie 1947, la Suceava, și a murit la 10 noiembrie 2020, la București.

Actorul a colaborat cu regizorul Sergiu Nicolaescu, care l-a distribuit în foarte multe filme, dar a jucat și în numeroase seriale și telenovele.

Citiți și: Soția regretatului Gheorghe Dinică, dezvăluiri emoționante la 13 ani de la moartea marelui actor: ”Mi-a fost foarte greu”