Soția regretatului Gheorghe Dinică, dezvăluiri emoționante la 13 ani de la moartea marelui actor: ”Mi-a fost foarte greu”

Gabriela Dinică, soția regretatului actor Gheorghe Dinică, a făcut mai multe dezvăluiri emoționante la 13 ani de la moartea marelui actor.

12 ian. 2023, 12:07
Soția regretatului Gheorghe Dinică, dezvăluiri emoționante la 13 ani de la moartea marelui actor: ”Mi-a fost foarte greu”
Soția regretatului George Dinică, dezvăluiri emoționante la 13 ani de la moartea marelui actor

Soția regretatului Gheorghe Dinică, dezvăluiri emoționante la 13 ani de la moartea marelui actor. De-a lungul timpului, s-au vorbit foarte multe despre viața marelui actor unele lucruri erau adevărate, altele nu. Însă regretatul Gheorghe Dinică nu le-a dat atenție și s-a concentrat pe cariera sa.

Citește și Mitică Popescu a murit la vârsta de 86 de ani. Actorul era internat la Spitalul Elias din cauza problemelor cardiace

Soția regretatului Gheorghe Dinică, dezvăluiri emoționante la 13 ani de la moartea marelui actor

La 13 ani de la moartea regretatului actor, văduva sa a făcut mai multe dezvăluiri emoționante și a ținut să vină cu niște clarificări în ceea ce  privește unele speculații apărute la adresa lui.

Gabriela Dinică a dezvăluit că soțul său a intrat din prima la facultate și nu din a treia încercare, așa cum s-a afirmat în presă de-a lungul timpului. Mai mult, datorită acestui fapt, actorul a avut o bursă în valoare de 1000, care la acea vreme era cât două salarii minime în anii 50.

„Soțul meu a avut bursă republicană, în facultate. Două salarii minime erau atunci. Era un salariu 500 de lei și el avea bursă 1000 de lei. Și a fost bursier toți anii de facultate. Am citit, recent, că soțul meu a reușit la Teatru după ce a dat de trei ori. Și nu e adevărat. Lui i-a spus doamna Dina Cocea să dea la Teatru în anul acela, că o să ia clasa respectivă și a luat clasa lor. Și a luat examenul de admitere la Teatru din prima. Dar să spui că a dat de trei ori la facultate și nu a reușit, chiar m-am mirat… E prima dată când am citit asta”, a declarat Gabriela Dinică, pentru viva.ro.

Deși au trecut foarte mulți ani de la moartea lui Gheorghe Dinică, soția sa nu a reușit nici acum să se obișnuiască cu ideea că el nu mai este. Văduva lui Gheorghe Dinică a dezvăluit că sărbătorile sunt extrem de triste de 13 ani încoace, mai ales că atunci își serba ziua marele actor, însă se bucură în continuare de sprijinul familiei sale.

Cu această ocazie, soția lui Dinică a dezvăluit care erau mâncărurile preferate de marele actor.

„Nici nu prea îmi plac sarmalele, dar am mâncat de poftă două de la sora mea. Iar eu, în general nu mănânc carne. De când mă știu nu prea mi-a plăcut carnea. Mănânc câteodată, dar foarte rar. Consum pește, în general nu consum carne. El era cam ca mine. Îi plăcea peștele. Ton mânca foarte mult, bucată de ton proaspăt, nu din conserve. Și el prefera salate cu brânză multă. Sunt 13 ani de când a plecat. Să îl ierte Dumnezeu! Mi-a fost foarte greu. Sărbătorile le-am petrecut în familie. De Revelion am fost cu niște prieteni la un restaurant și uite așa au trecut. S-a mai bifat un an. Trece timpul foarte repede”, a mai declarat Gabriela Dinică.

Citește și Gestul făcut de Maria Ciobanu la nașterea lui Dragoș Dolănescu. Margarita Valenciano a dezvăluit abia acum: „Mi-a dat niște bani, dar eu i-am aruncat”