Dramă, o asistentă infectată cu COVID-19 s-a sinucis la doar 34 de ani. Se temea să nu transmită virusul şi altor persoane

Asistenta medicală Daniela Trezzi (34 ani), care lucra într-un spital din Lombardia, s-a sinucis după ce a aflat că este infectată cu noul coronavirus. Presa italiană scrie că ea şi-a pus capăt zilelor pentru a nu răspândi virusul printre cei dragi.

25 mart. 2020, 11:49

Sinuciderea Danielei Trezzi  a căzut ca un trăsnet peste comunitatea medicală, ea fiind şi rezultatul direct al unui stress imens la care personalul medical a fost supus în ultimele săptămâni. Reprezentanta Federaţiei Naţionale a asistentelor medicale şi-a exprimat durerea şi consternarea cu privire la cele întâmplate, adăugând că întregul corp medical din Italia resimte stresul din plin.

Citeşte şi COVID-19. Spania a depăşit China în cazul morţilor de coronavirus. 738 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore

Daniela Trezzi lucra la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului San Gerardo, din Monza, la 9 kilometri de Milano. Ea se afla în carantină după ce fusese testată pozitiv cu COVID-19. Ea se afla bolnavă acasă din data de 10 martie şi nu era sub supraveghere medicală.

Federaţia Naţională a asistentelor medicale din Italia a reamintit că săptămâna trecută a fost înregistrat un caz similar, de sinucidere a unei asistente, la Veneţia.

Daniela Trezzi: