Drama refugiaţilor sirieni: Copiii stau la coadă cu ziua pentru o porţie de mâncare şi o sticlă de apă VIDEO

Războiul din Siria a provocat, între altele, o adevărată dramă umanitară. Sirienii şi familiile lor care nu mai nici unde să locuiască şi nici ce să mănânce se refugiază cu miile. Principala tabără este în Iordania.

RomaniaTV.net
25 sept. 2013, 06:00

Cea mai mare tabără se află în Iordania şi adăposteşte 130 de mii de oameni. În oraşul improvizat al refugiaţilor se distribuie zilnic o jumătate de milion de pâini şi 4,2 milioane de litri de apă.

Unul dintre principalele motive pentru care au plecat din Siria a fost lipsa de mâncare. A fost un moment critic. Când au ajuns aici, ca refugiaţi într-o altă ţară, organizaţia „Salvaţi copiii” le-a oferit alimentele necesare zi de zi, potrivit România TV.

„Atunci când nu mai aveam de mâncare, fraţii mei mureau de foame. Veneau la mine şi la mama şi spuneau că le e foame”, a povestit un băiat sirian din tabără.

Sirienii rămaşi în ţară trăiesc însă şi mai rău. La Damasc, unul din 20 de oameni suferă de malnutriţie. De la începutul războiului, milioane de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească patria în cel mai mare dezastru umanitar din ultimele 2 decenii.

În tabără sosesc zilnic 2.000 de refugiaţi. Şi tot în fiecare zi 13 copii apar pe lume în acest decor de coşmar.