Drama rudelor care îşi îngroapă morţii de Covid. Poveşti cutremurătoare, înmormântările au loc cu poliţia şi jandarmii lângă sicriu VIDEO

Patriarhia cere urgent modificarea regulilor înmormântărilor. Preoții spun că apropiații celor decedati sunt și mai afectați tocmai pentru că nu îi pot conduce pe ultimul drum pe cei dragi, asa cum cere tradiția.

08 apr. 2021, 09:51
Drama rudelor care îşi îngroapă morţii de Covid. Poveşti cutremurătoare, înmormântările au loc cu poliţia şi jandarmii lângă sicriu VIDEO

Cultele religioase din România au solicitat modificarea acestei legi considerate excesive, conform căreia morţii de Covid trebuie îngropaţi imediat după ce au fost ridicaţi din spital. Rudele obligate să-și îngroape morții forțat în saci de plastic se revoltă.

„Totul este traumatizant începând de când ruda sau prietenul care îţi este infectat cu Covid intră pe poarta spitalului. Mama a fost infectată cu Covid, însă moartea a survenit şi din cauza pneumoniei de care suferea şi nu a fost tratată. Am primit telefon şi mi ni s-a spus că în acea în, în două ore, trebuia să ridicăm corpul, să-l identificăm şi să-l ducem direct la groapă. Am fost nevoiţi să închiriem o cameră frigorifică de la o firmă mortuară, pentru a putea să facem cât de cât strictul necesar.

Citeşte şi Se schimbă regulile de înmormântare în cazul oamenilor răpuşi de COVID după moartea Corneliei Catanga. „Am găsit soluţii optime”

Acei saci în care cei dragi sunt închişi sunt aşezaţi unii peste alţii, pe jos, pe mese. Toate lucrurile care le-au aparţinut, ţi se spune că e mai bine să le incinerezi, fiindcă ar fi infectate.

Din geanta mamei lipsea o sumă considerabilă de bani, care se pare că nu fuseseră la fel de infec taţi ca şi bunurile ei”, a spus Alina Panţu, una dintre victimele traumatizate de aceste reguli, în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.

Citeşte şi S-au declarat decedaţi, ca să încaseze banii pentru ajutoarele de înmormântare. Cazul incredibil a zeci de angajaţi ai unei companii aeriene

Întregul material România TV, despre cum sunt îngropaţi morţii de Covid, în clipul de mai jos:

 


loading...