Drama sfâșietoare a unui miner din Valea Jiului. Și-a pierdut copilul pentru că nu avea bani de tratament

Un miner din Valea Jiului și-a pierdut copilul în vârstă de doar opt ani pentru că nu avea bani de tratament. Cel mic era bolnav de cancer, iar tratamentul salvator din Italia costa 100.000 de euro.

23 feb. 2021, 11:51
Drama sfâșietoare a unui miner din Valea Jiului. Și-a pierdut copilul pentru că nu avea bani de tratament

Drama sfâșietoare a unui miner din Valea Jiului. Bărbatul, miner în Valea Jiului, câștigă 2.000 de lei pe lună, iar din aceștia bani nu a reușit să îi salveze viața celui mic. Tratamentul salvator oferit de un Italia costa peste 100.000 de euro, conform unui interviu realizat de Antena 3.

Cel mic a fost dus la zeci de spitale din țară, însă șansa sa la o nouă viață se afla doar la un spital din străinătate. Tratamentul costa peste 100.000 de eură, însă venitul lunar al familiei era doar d 2.000 de lei, salariul de miner al tatălui.

Citește și: VIDEO Minerii din Lupeni au ieşit la suprafaţă după şase zile de protest în mină. Ministrul Energiei a anunţat că s-au găsit soluţii pentru situaţia din Valea Jiului

Drama sfâșietoare a unui miner din Valea Jiului

Drama familiei  a început în anul 2016. Copilul acuza dureri de stomac şi au fost la medic, fără să se gândească vreo secundă că este vorba despre ceva grav. Copilul de opt ani a ajuns din Valea Jiului tocmai în București,  unde medicii i-au dat diagnosticul de cancer osos.

”Au urmat luni de zile, ani la rând, drumuri spre Timișoara sau Cluj Napoca și poate chiar luni de spitalizare continuă în care noi trebuie să fim prezenți, chiar dacă aveam sau nu bani. În luna noiembrie 2020 am plecat în Italia, dar din păcate boala a fost prea avansată. 2.000 de lei câștigă toată familia, a fost foarte greu” , a declarat soția băiețelului.

În ultimele luni de viaţă, starea baiatului era extrem de gravă, iar tatăl său şi-a luat concediu fără plată, ca să aibă grija de el. De asemenea, nici mama băiețelului nu lucra şi familia trăia doar dintr-un ajutor în valoare de 1.400 de lei pe lună, în timp ce trebuiau să mai aibă grijă şi de cel de-al doilea copil. Cu banii rămaşi şi cu ajutorul pe care l-au mai primit de la alţi oameni, părinţii şi-au îngropat copilul și acum încearcă să strângă bani pentru parastas.

”Au fost oameni care ne-au ajutat, 1.000 de euro a costat un tratament naturist. Politicienii să vină în locul nostru să vedem cum trăiesc ei cu banii aștia pe lună. Nu știu cum s-ar descurca” , a mărturisit minerul din Valea Jiului.