Drama sinistraţilor din Bărăgan, fără sfârşit. Oamenii, lăsaţi să lupte singuri cu nămeţii VIDEO

La Cocora, în judeţul Ialomiţa, oamenii au fost lăsaţi să lupte singuri cu munţii de zăpadă care le acoperă casele. Cei mai înstăriţi au plătit ca să fie scoşi de sub nămeţi, însă cei bătrâni şi săraci sunt neputincioşi în faţa omătului înalt de 5 metri. Iar ajutoarele care au ajuns în comună s-au împărţit pe ochi frumoşi.

RomaniaTV.net
19 feb. 2012, 12:33

O bătrână de 78 de ani din Cocora spune că şi-a pierdut orice putere.

Nu ştiu pe unde să mai ies, nu ştiu pe unde să mai trec, nu ştiu. Nu ştiu ce o să fac cu zăpada de aici, aşa ceva nu am pomenit„, spune cu lacrimi în ochi bătrânica. Ea a avut noroc cu un nepot, care a venit şi a scos-o din nămeţi, iar oamenii mai înstăriţi au plătit din propriul buzunar ca să fie scoşi din nămeţi.

„Acum am plătit oameni, ce să fac. Am dat la o wolă de a scos un morman de zăpadă 40 de litri de motorină. Ce să facem„, a mărturisit un bărbat din Cocora.

Localnicii acuză autorităţile că nu i-au ajutat cu nimic. „Nu a venit nimeni de la primărie ca să mă întrebe, băi nene cum stai, eşti înzăpezit nu eşti înzăpezit, ai nevoie de ceva? Absolut nimic”, a spus un bărbat din sat.

Deşi în localitate au ajuns ajutoare, sătenii spun că acestea au fost împărţite pe ochi frumoşi de primar. Alimentele şi lemnele trimise în comună nu au ajuns la toţi sinistraţii.

Ajutoare ştiu că s-au adus. Adică am văzut şi eu cum a văzut toată lumea, că le-a dat bibliotecara şi toate femeile de serviciu. Le-a împărţit nu ştiu să vă spun cui. Nu mi-a cerut nimeni sprijinul, nu mi-a cerut situaţia cloară ca să pot să-i dau pe persoană, pe familie„, a spus Victoriţa Petcu, asistent social la Primăria din comuna Cocora.

Oamenii încearcă acum să-şi îndepărteze măcar zăpada de lângă zidurile caselor ca să nu se prăbuşească pereţii.