Drama trăită de Alina, o tânără transformată în sclavă sexuală la Bergamo. Tânăra a fost ţinută doi ani în teroare

O tânără din Iași a trăit clipe de groază în Italia, unde a fost obligată să practice prostituția pe străzile din Bergamo. Ea a fost atrasă în peninsulă de un proxenet, care a păcălit-o să meargă acolo sub promisiunea unui trai mai bun.

05 sept. 2021, 11:40
Drama trăită de Alina, o tânără transformată în sclavă sexuală la Bergamo. Tânăra a fost ţinută doi ani în teroare

Povestea tragică a Alinei a început în luna august 2018, când Florin Robert Costea ar fi determinat-o pe tânără să meargă în Italia, la Bergamo. Conform anchetatorilor ieșeni, individul de 35 de ani ar fi ținut-o sub teroare pe tânără mai bine de 2 ani și a obligat-o să-și vândă trupul pentru bani. Mai mult, Alina a fost amenințată constant cu bătaia și cu moartea.

Potrivit procurorilor ieșeni, citaţi de bzi.ro, de cele mai multe ori același bărbat era și cel care publica și promova anunțuri privind prestarea de activități sexuale pe bani pe mai multe site-uri de profil din Italia. În același timp, individul îi asigura tinerei paza și protecția de fiecare dată când avea clienți.

Anchetatorii susțin că, după 2 ani, în perioada octombrie – noiembrie 2020, Alina ar fi încercat să se întoarcă în România, însă bărbatul a ținut-o în Italia cu forța și ar fi obligat-o să își continue activitatea. La un moment dat, tânăra a reușit să se întoarcă, totuși, în țară, dar aceasta ar fi fost urmărită de individ și presată continuu să se întoarcă în străinătate.

Citeşte şi Dezvăluiri halucinante din dosarul în care e judecat proxenetul Sharpele Nebunu. Un austriac i-a transferat aproape 300.000 de euro uneia dintre fetele sale

„Sunt efectuate cercetări față de inculpat sub aspectul comiterii infracțiunii de proxenetism. În luna iulie 2021, organele de cercetare penală au pus în aplicare mandatul de percheziție domiciliară, emis de Judecătoria Iași, pentru imobilul în care locuia inculpatul, din municipiul Pașcani, iar prin ordonanța din aceeași dată a organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Iași – Serviciul de Investigații Criminale s-a dispus luarea măsurii preventive a reținerii față de inculpat pentru o durată de 24 de ore.

Ulterior, prin încheierea magistratului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași a fost admisă propunerea procurorului de arestare a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. În această cauză, cercetările sunt efectuate de agenții de Poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, beneficiind de sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Citeşte şi Un proxenet român din Anglia şi-a torturat partenera în pivniţă. Femeia, forţată să înghită inelul de logodnă