Drama trăită de Monica Davidescu. Mama i-a murit la trei ani, iar tatăl înainte de a urca pe scenă: „Strivită de sentimentul copilului orfan”

Drama trăită de Monica Davidescu. Puţine persoane ştiu, dar actriţa a avut o viaţă grea. Nici nu și-o mai amintește pe propria sa mamă, care a murit când actrița avea doar trei ani.

03 feb. 2023, 12:24
Drama trăită de Monica Davidescu. Mama i-a murit la trei ani, iar tatăl înainte de a urca pe scenă: „Strivită de sentimentul copilului orfan”
Drama trăită de Monica Davidescu

Drama trăită de Monica Davidescu. De când a rămas orfană, bunica paternă a fost cea care a avut grijă de ea. Femeia a crescut în total unsprezece copii, şapte i-a născut ea, iar alţi patru rămaşi orfani, Monica Davidescu şi cele două surori ale sale, şi o verişoară.

Drama trăită de Monica Davidescu

Moartea timpurie a mamei a făcut să fim trei copii responsabili. Educația bunicii se baza pe acțiune promptă la timpul potrivit cu grija celui de lângă tine, pentru care ești responsabil.

Sora cea mare ne avea în grijă pe noi cele mici, și toate aveam grija animalelor care trebuiau hrănite, adăpate și îngrijite la timpul potrivit, de trei ori pe zi, la ore fixe, aveam grija curățeniei și grija pregătirii mesei alături de bunica”, a povestit Monica Davidescu, potrivit Unica.

Monica Davidescu era în turneu în țară în momentul în care tatăl său s-a stins și a trebuit să își înghită lacrimile și să urce pe scenă. „La altă piesă…am trăit o emoție atât de puternică, imposibil de uitat. Murise tata în dimineața aceea și totuși seara, strivită de sentimentul copilului orfan, am urcat pe scenă și am spus prima replică ‘Papa, sunt atât de fericită să te văd! Spectatorii nu au știut, ei au avut parte de 2 ore de comedie și bună dispoziție”, dezvăluia actrița.

Citeşte şi: Monica Davidescu, despre divorţul de Aurelian Temişan: „Eu, dacă am ceva de spus, spun, el tace”

Monica Davidescu, după 26 de ani de căsnicie cu Aurelian Temişan

Cei doi petrec foarte mult timp împreună, atât acasă, cât şi pe scenă, pentru că ambii sunt actori. Pentru că sunt aproape mereu unul în preajma celuilalt, actriţa spune că nu prea au timp să se certe, pentru că au foarte multe activităţi.

Monica şi Aurelian discută deschis orice problemă, spun ceea ce au de zis și nu se supără dacă mai există și critici, care, spun ei că îi ajută să devină mai buni pentru viitor.

A venit Dora (n.r. fiica lor), de fapt, am consultat un specialist și mi-a spus că va veni la timpul potrivit copilul, așa că a venit la timpul potrivit. (…)

Noi (n.r ea și Aurelian Temișan) muncim mult împreună, poate că dăm foarte multă importanță lucrului nostru, poate că dorim întotdeauna să aducem lucruri extraordinare în fața spectatorilor și nu avem timp să ne certăm.

 E destul de greu să primești criticile din partea soțului sau din partea soției. În timp, am învățat și acest lucru, pentru că fiecare că critică înseamnă, de fapt, că ne perfecționăm pentru viitor.”, a declarat Monica Davidescu.