Drama unei copilării: 12 ore de dializă pe zi VIDEO

Un tratament aplicat necorespunzător i-a terminat copilăria unei fetiţe din satul Luciu, judeţul Ialomiţa. Ea suferă de insuficienţă renală cronică.

RomaniaTV.net
26 dec. 2011, 06:38
Drama unei copilării: 12 ore de dializă pe zi VIDEO

Este un caz impresionant. La numai cinci ani, Maria ştie totul despre dializă. Iar în fiecare zi, timp de 12 ore, stă cuminte şi răbdătoare conectată la un aparat de care depinde viaţa ei.

„La grădiniţă nu mai merg… fac dializă. Adică îmi spală sângele şi după aceea revine înapoi”, a spus micuţa Maria.
O poveste tristă, a unui copil ţintuit de boală la aparate. Un copil conştient că, dacă nu face ceea ce trebuie, poate muri.

„Copilul meu nu numai o data mi-a zis că va muri. Mi-a spus de foarte multe ori”, a mărturisit sfâşiată de durere Simona Bălan, mama Mariei.

„Dacă Dumnezeu dă să scap de dializa şi rinichii nu o să mai fie bolnavi, o să fac petrecere pentru Dumnezeu”, a spus Maria.

Mama fetiţei este gata să-i doneze o parte dintr-un rinichi. Pentru asta are însă nevoie de analize medicale amănunţite la o clinică specializată din Cluj. Sunt scumpe însă, aproape 12.000 de lei, în timp ce singurul venit din familia Bălan este salariul de 1.200 de lei al tatălui.

„Voi ajunge la Cluj la domnul doctor Mihai… şi acolo se va face transplantul cu un segment de rinchi de la mine. Pentru mine nu contează dacă mâine cineva zice viaţa ta în locul copiilor tăi. Eu aş da-o”, a spus Simona Bălan.

În timp ce alţi copii de vârsta ei i-au cerut lui Moş Crăciun jucării de toate felurile, Maria îşi doreşte ca de Sărbători, moşul să facă o minune pentru ea.
„Cu Dumnezeu şi Maica domnului… şi Moş Crăciun vreau să mă facă bine”, a încheiat micuţa Maria.

Maria poate fi ajutată făcând donaţii în contul:

RO36BRDE140SV58968311400, Simona Bălan