DRAMA unui copil de un an: Riscă să MOARĂ dacă mănâncă altceva decât fish fingers

O fetiţă de un an şi 8 luni din Marea Britanie nu poate mânca altceva decât "degeţele" de peşte. Şi nu din cauză că ar fi vreo mofturoasă, ci pur şi simplu pentru că, din cauza multiplelor alergii de care suferă, riscă să moară dacă intră în contact cu alte alimente. Părinţii şi sora ei de patru ani se feresc să mănânce în faţa ei pentru a nu-i face poftă.

RomaniaTV.net
07 iun. 2012, 15:29

Imogen Elliot, din Coventry, este o fetiţă deosebită, însă din păcate pentru ea într-un mod care îi pune în orice clipă viaţa în pericol. Potrivit Daily Mail, Imogen este alergică la iarbă, polen, păr de animale, poliester, plastic, produse cosmetice, chimicale şi chiar la lumina soarelui.

Aproape orice aliment îi poate declanşa o reacţie ce i-ar pune viaţa în pericol, aşa că ea urmează un regim alimentar bazat strict pe fish fingers fără gluten. Orice altceva ar mânca, micuţei i se declanşează o reacţie alergică, în care iritaţiile supărătoare şi dureroase sunt cel mai bun scenariu.

Medicii nu au reuşit încă să stabilească un diagnostic pentru Imogen, iar până când o vor face părinţii micuţei sunt mereu cu ochii în patru. Mai ales după ce anul trecut fetiţa a intrat în şoc anafilactic după ce a mâncat ton, peşte la care până atunci nu manifestase niciun fel de alergie.

Cum Imogen nu se poate hrăni cu altceva în afară de fish fingers, ea trebuie să ia suplimente de multivitamine şi calciu, pentru a se putea dezvolta armonios. De asemenea, părinţii şi-au cheltuit toţi banii pentru a cumpăra o casă nouă şi necontaminată în vreun fel. Căutările pentru mobilă au durat trei luni, iar în casă sunt numai covoare antialergice. Mai mult, în curte ei au plantat iarbă antialergică, pentru ca micuţa să se poată juca în voie.

Hipersensibilitatea lui Imogen nu este însă nemaiîntâlnită. Recent, un băieţel de aproximativ aceeaşi vârstă cu ea, Douglas Husband, a fost diagnosticat cu o formă rară de colită, care nu îi permite să mănânce altceva în afară de chipsuri.