Drama unui medic renumit din Bucureşti. Şi-a pierdut sora din cauza coronavirusului: „A făcut o singură greşeală”

Unul dintre medicii care au ajutat la salvarea victimelor de la Colectiv şi-a pierdut sora din cauza coronavirusului. Doctorul Nicoleta Ilie a povestit drama prin care trece şi vrea să tragă un semnal de alarmă pentru cei care nu iau în serios existenţa virusului şi nu respectă măsurile de protecţie. 

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 20:00
Drama unui medic renumit din Bucureşti. Şi-a pierdut sora din cauza coronavirusului: „A făcut o singură greşeală”

Medicul Nicoleta Ilie şi-a spus povestea pe reţelele de socializare. Aceasta trage un semnal de alarmă pentru cei care nu poartă măştile de protecţie. 

„Trăiesc cea mai tristă perioadă din viața mea. Mi-am pierdut sora răpusă de Codiv. Nu era în vârstă, cu siguranță dacă nu lua acest virus mai avea mult de trăit. A fost foarte prudentă în această perioadă. O singură greșeală, la o cafea servită la serviciu în care a stat fără mască a dus la infectarea ei.”, a scris Nicoleta Ilie pe Facebook.

Medicul face apel la români să nu neglijeze purtarea măștii, deoarece aceasta le poate salva viaţa. 

„Nu pot să descriu ce am trăit în aceste două săptămâni în care a stat internată. În general nu scriu și nu postez pe Facebook dar dacă ați simți măcar puțin din durerea asta poate v-ați gândit mai mult înainte să vă comportați prudent. Mai gândiți-vă! O mască nu e atât de greu de purtat!”, a mai pecizat Nicoleta Ilie. 

Şi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat în legătură cu pericolele pe care virusul Covid-19 le poate avea asupra tinerilor. Comentariul său a venit după decesul unei femei de 39 de ani, din Alba Iulia, care nu avea istoric medical. Coronavirusul i-a compromis acesteia plămânii, ceea ce a condus la intrarea în stop cardiorespirator, ce nu a mai putut fi resuscitat.

„Am mai avut cazuri de persoane tinere de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces. Avem două faze – una infecţioasă, pe care o trăieşte toată lumea, tuse, dureri în gât, în nas, lipsa gustului, lipsa mirosului, dar avem şi o fază inflamatorie, în care organismul nostru reacţionează. Această fază inflamatorie poate fi cea care duce la o insuficienţă multiplă de organe, inclusiv acele pneumonii cu microtromboze, care pot duce la deces.”, a explicat ministrul Nelu Tătaru.

Citeşte şi Renumit medic din România: „Valul 2 cred că vine în iulie-august. E bună reinstaurarea stării de urgenţă”


loading...