Dramatism în Liga I. Primele cinci clasate, despărţite doar de şase puncte

Rapid şi FC Vaslui au obţinut victorii duminică seara, în etapa a 26-a, iar bătălia pentru titlu se anunţă acerbă cu opt etape înaintea finalului de sezon.

RomaniaTV.net
15 apr. 2012, 20:46
Dramatism în Liga I. Primele cinci clasate, despărţite doar de şase puncte

Eşecurile pe linie ale liderului CFR Cluj, care a strâns doar şase puncte în ultimele cinci etape, coroborate cu succesele rivalelor, a strâns dramatic clasamentul Ligii I în partea sa superioară, primele cinci clasate fiind despărţite de doar şase puncte, cu opt etape înaintea finalului de campionat.

În Duminica Paştelui, FC Vaslui şi Rapid au obţinut victorii pe propriile terenuri, cu acelaşi scor, 3-0. Moldovenii au jucat cu ultima clasată, CS Mioveni, care ar fi putut spera să producă surpriza, dacă Ionescu nu şi-ar fi bătut joc de un penalty, în minutul 16. El a încercat o „scăriţă” de la punctul cu var, dar a eşuat lamentabil.

Wesley Lopes a fost mult mai pragmatic un minut mai târziu, când a deschis scorul, tot din penalty. Următoarele două goluri ale trupei lui Agusto Inacio au fost înscrise în repriza secundă de Raul Costin, printr-un şut senzaţional de la 25 de metri, şi Wesley Lopes.

Nici Rapid nu a avut emoţii şi a deschis repede scorul, în minutul 6, prin Romeo Surdu. În finalul reprizei, acesta putea să-şi treacă în cont „dubla”, dar a trimis în bara porţii lui Miron. În minutul 58 Rapid a obţinut un penalty, iar Tânc a văzut cartonaşul roşu după ce a oprit cu mâna o minge trimisă de Deac. Herea a bătut de la punctul cu var şi a mărit diferenţa la două goluri. Cu un om în plus pe teren, Rapid a mai înscris o dată până la final, prin Ciprian Deac.

Luni se joacă ultimele două meciuri ale etapei a 26-a, Universitatea Cluj – Gaz Metan Mediaş (ora 19.00) şi Concordia Chiajna – Dinamo (ora 21.30).

Clasament:

1. CFR Cluj        52p     
2. Steaua           49     
3. Rapid             48    
4. Dinamo          46     
5. Vaslui             46    
6. Oţelul             42     
7. Pandurii          39
8. U Cluj             38     
9. Astra              35     
10. Ceahlăul       33     
11. Braşov          29     
12. Gaz Metan     28     
13. Voinţa Sibiu   28     
14. Tg. Mureş      27    
15. Chiajna         27    
16. Petrolul         26     
17. Sportul          25
18. Mioveni          12