Drapel secuiesc de doi metri, arborat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe

Un drapel secuiesc de doi metri a fost arborat, marţi, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, la iniţiativa organizaţiei locale a PCM, urmând să rămână acolo "pe termen nelimitat"

RomaniaTV.net
04 iun. 2013, 19:30
Drapel secuiesc de doi metri, arborat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe

Drapelul secuiesc lung de doi metri şi lat de 1,12 metri a fost arborat, la iniţiativa PCM Sfântu Gheorghe, pe un catarg în Parcul Elisabeta din centrul municipiului.

Liderul PCM Sfântu Gheorghe, Balint Jozsef, a declarat că Primăria a dat toate aprobările necesare pentru arborarea drapelului, astfel că acesta va rămâne în centrul municipiului „pe termen nelimitat”, informează Mediafax.

La rândul său, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a afirmat că nu ştie până la ce dată a fost eliberată autorizaţia, dar „orice spaţiu public din Ţinutul Secuiesc este potrivit pentru arborarea steagului secuiesc”.

În martie, un drapel secuiesc de mari dimensiuni a fost arborat în centrul oraşului Baraolt (Covasna), la iniţiativa organizaţiei locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Lângă drapel au fost amplasate şi două tăbliţe, în limba maghiară şi în limba română, inscripţionate cu un fragment din Rezoluţia Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1918, referitoare la „deplina libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare”.

Totodată, în februarie, un drapel secuiesc de dimensiuni mari a fost arborat în centrul municipiului Miercurea Ciuc, tot de către reprezentanţii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), ca simbol al dezideratului de obţinere a autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc.