Drept la replică Spitalul Colentina

Spitalul Clinic Colentina, prin reprezentantul său legal Dr. Remus Gabriel Mihalcea, în calitate de manager interimar, având în vedere informațiile din mass-media, referitoare la numirea unui șef de secție, interimar, la conducerea Secției de Chirurgie Generală I, facem următoarele precizări:

RomaniaTV.net
09 apr. 2019, 14:57
Drept la replică Spitalul Colentina

„La data de 02.04.2019, managerul Dr. Remus Gabriel Mihalcea a emis mai multe decizii de numire de șefi de sectie, pentru toate secțiile Spitalului Colentina, în vederea desfășurării corecte și legale a activității medicale, cu valabilitate de șase luni, până la ocuparea prin concurs a acestor posturi.

Criteriile de selecție pentru Șeful de Secție Chirurgie Generală I au fost stabilite de membrii Comitetului Director, în urma analizei indicatorilor de performanță ai activității medicale, și anume, numărul de intervenții chirurgicale realizate, gradul de complexitate a acestora, comparativ cu indicatorii de performanță ai celorlalți medici chirurgi. Astfel, domnul Dr. Teodor Potecă a realizat cei mai buni indicatori, îndeplinind condițiile de a fi Șef de Sectie interimar. Calitatea de cadru didactic a domnului Dr. Teodor Potecă nu reprezintă un impediment legal pentru a ocupa poziția de șef de secție, el fiind angajat cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată la Spitalul Colentina.
Deciziile de numire a șefilor de secții la Spitalul Colentina s-au făcut în conformitate cu Ordinul Ministrului Sanatatii nr.1406/2006 , precum și art.185, alin.6,9 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul Sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Nu există nicio prevedere legală care să menționeze că numirea șefilor de secție se realizează după consultarea colectivului secției, acesta fiind un post administrativ care monitorizează performanțele medicale ale personalului secției.
În legătură cu afirmațiile domnului Dr. Alexandru Croitoru, făcute în spațiul public, facem următoarele precizări:
Domnul Dr. Alexandru Croitoru, medic primar în cadrul Spitalului Clinic Colentina , a devenit Sef Sectie Chirurgie Generală , în urma concursului susținut în 2009, cu mandat de 3 ani, conform reglementărilor legale.
La data de 31.10.2012 , mandatul de șef de secție și-a încetat valabilitatea.
De la această dată, până pe 29.05.2014, domnul Dr. Alexandru Croitoru nu a avut niciun document de prelungire sau delegare de atribuții pentru ocuparea postului de Șef Secție Chirurgie Generală.
De la data de 01.06.2014, până pe 31.05.2017, timp de 3 ani, a semnat un contract de administrare, ca Șef Sectie Chirurgie Generală, cu managerul de la acea vreme, fără să participe sau să promoveze vreun concurs în acest sens.
La data de 02.02.2018, domnul Dr. Alexandru Croitoru a împlinit 65 de ani, moment de la care nu mai putea să ocupe funcția de Șef Secție Chirurgie Generală, conform prevederilor legale, în vigoare la acea dată, ci avea doar dreptul de a rămâne în activitate ca medic, cu acordul managerului și cu avizul Comisiei de prelungire a activității, după vârsta de pensionare.
Este trist că toate afirmațiile prezentate în spațiul public sunt subiective și, nu numai că arată necunoașterea legii, dar demonstrează lipsa completă a spiritului de echipă în aplicarea acesteia.”