Cât PLĂTEŞTI pentru a vedea LIGA I la TV

Liga I se va vedea din sezonul viitor la Look TV şi Transilvania LIVE, posturi pe care Intel Sky Broadcast Ltd, firma malteză care deţine drepturile de televizare, le-a cumpărat de la Arpad Paszkany, finanţatorul lui CFR Cluj. Afacerea îi va afecta însă la buzunar pe microbişti.

07 apr. 2014, 06:28
Cât PLĂTEŞTI pentru a vedea LIGA I la TV

LPF şi Intel Sky Broadcast Ltd. au încheiat, în luna februarie, un agreement privind cedarea pe cinci ani a drepturilor TV ale meciurilor Ligii I, contra sumei de 27,5 milioane de euro pe an.

Intel Sky Broadcast Ltd a trecut apoi la pasul următor: semnarea unui memorandum de înţelegere cucele două posturi deţinute de Arpad Paszkany.

Imediat, Look TV şi Transilvania LIVE au iniţiat demersurile pentru a ieşi din sistemul „must carry” începând cu iulie 2014, urmând ca din acel moment să solicite tarife pentru retransmisie din partea operatorilor de cablu. Astfel, cei interesaţi să transmită posturile Look TV şi Transilvania LIVE vor plăti o taxă, care se va resimţi în buzunarele abonaţilor la cablu.

DREPTURI TV: Ce posturi TV vor transmite meciurile din Liga 1. Lovitură pentru Digi şi Dolce Sport

Bogdan Tudor, deţinător al companiei Broadcast Television & Media, a explicat ce înseamnă difuzarea Ligii I la Transilvania Live sau la Look TV.

„Acestea au două variante: ori revând drepturile TV, ori merg spre cablişti ca să-şi ia banii de la ei şi rezultă astfel un fel de pay TV. Am înţeles că vor să se retragă din sistemul «must carry». Dacă se retrag, atunci orice platformă de cablu va trebui să le preia contra unei sume. Astfel, cablistul care va dori să aibă în grila sa cele două televiziuni deţinătoare exclusive ale drepturilor de transmisiune ale meciurilor din Liga I va trebui să le plătească acestora o sumă per abonat, ce se negociază cu respectivele televiziuni. Astfel, cablistul va fi nevoit să mărească abonamentul clienţilor ca să aibă de unde le plăti celor două. Nu ştiu cu cât, cu 5, 8, 10 lei. Depinde… Ăsta e circuitul”, a declarat Bogdan Tudor pentru Ring.