DROB DE MIEL: Cea mai delicioasă reţetă de Paşte 2016. Nu se face greu şi are puţine calorii

DROB DE MIEL. Pe lângă friptura de miel și pască, drobul de miel nu poate lipsi nici el de pe masa de Paște. Așa că puteți încerca această rețetă.

29 apr. 2016, 06:54
DROB DE MIEL: Cea mai delicioasă reţetă de Paşte 2016. Nu se face greu şi are puţine calorii

Drobul de miel are puține calorii şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii.

DROB DE MIEL.  Ingrediente:

1 kg măruntaie(ficat, rinichi, plamani, inima),prapur de miel

2 ouă crude

3-4 oua fierte

1 felie de pâine,

1 lingură smântână,

6 fire ceapă verde,

1 ceapă uscată de marime medie

2 fire usturoi verde

sare, piper,

1 lingură untură sau ulei după preferință

DROB DE MIEL. Mod de preparare

Spălăm organele și prapurul în mai multe ape. Cât timp pregătim compoziția pentru drob ținem prapurul într-un castron cu apă rece și puțin oțet.

Fierbem organele de miel în apă cu sare, luând spuma de câte ori este nevoie. Se scot din vas și se lasă să se răcească. Se trec prin masina de carne măruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plămânii. Se adaugă ouăle crude, puțin miez de pâine muiat în lapte (după dorință), sare, un praf de piper, smântână și verdeată multă, mărar, pătrunjel, ceapă verde și usturoiul verde tocate mărunt cu o parte din cozi.

Se unge forma cu untură sau ulei, se așează prapurul astfel încât să rămână mult și pe margini pentru a putea fi întors deasupra peste umplutură. Se pune o parte din umplutură peste prapur în forma apoi se așează ouale fierte bine, intregi sau jumătăți, apăsând ușor.

Se adaugă și cealaltă parte de umplutură astfel încât să fie acoperite bine ouale. Se acopera cu prapurul compoziția, se unge cu ou bătut cu puțină smântână și se introduce în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-a copt îl scoatem și îl mai lăsăm în tavă până se desprinde ușor de margini. Se scoate și se lasă la răcit. Se servește rece cu salată verde sau legume de sezon.

Reţetă Drob de miel, ingrediente:

2 kg organe miel 
8 ouă 
1 legătură ceapă verde 
1 legătură usturoi verde 
1 legătură mărar 
1 legătură pătrunjel 
condimente pt drob 
sare, piper

Reţetă. Drob de miel, mod de preparare:

Se fierb organele de miel în apă cu un praf de sare. Se toacă mărunt verdeţurile. Organele fierte se dau prin maşină de tocat (sau la robotul de bucătărie) şi se amestecă cu verdeţurile.

Se adaugă gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă şi condimente după gust şi se amestecă până se omogenizează compoziţia.

Se pune compoziţia în tavă. În mod normal pe fundul tăvii se pune prapurul de la miel însă au n-am avut aşa că am pus hârtie de copt. Se bat două gălbenuşuri şi se toarnă deasupra.

Se dau la cuptor la foc potrivit aproximativ 1 ora. Se lasă să se răcească apoi se taie felii.

Drob de miel, reţeta de 1 oră

Ingrediente:
– maruntaieile de la un miel (plamani, rinichi, ficai, inima, etc)
– un prapure de la miel
– o legatura mare de ceapa verde
– o legatura mare de usturoi verde
– 2 oua crude
– 5 oua fierte tare
– sare, piper, condimente speciale pentru drob de miel
– o ceapa mare mare, sau 2 mai mici
– 5-6 catei de usturoi
– o legatura de patrunjel
– o lingura de untura pentru uns tava

Pentru început se spală maruntaiele, bine de tot, in mai multe ape. Potrivitteoskitchen.ro, drobul e mai bun din maruntaie crude pentru ca fierberea le ia din savoare. Tocam maruntaiele, fie prin masina din tocat carne, fie cu blenderul, la fel procedam si cu cozile de la ceapa si usturoiul verde si legatura de patrunjel. Adaugam verdeata peste maruntaie, apoi pisam usturoiul. Separat calim ceapa tocata marunt impreuna cu partea alba de la usturoi si ceapa.

Cand acestea sunt aurii, se adauga peste maruntaie, se leaga compozitia cu cele 2 oua si doua felii de franzela inmuiate in apa si stoarse bine. Condimentam dupa gust si lasam compozitia sa se odihneasca.

Tava, fie ea de chec, fie o cratita rotunda, trebuie unsa bine cu untura si tapetata cu prapurele. Prapurele trebuie asezat in jurul compozitiei deci trebui sa avem grija sa treaca bine peste marginile tavii. Asezam in tava primul strat de compozitie, apoi ouale fierte intregi. Peste oua asezam si al doilea strat de compozitie si inchidem prapurele peste el.

Dam tava la cuptor cca 45 minute – o ora.