Drob de miel, reţeta lui Sorin Bontea. Secretul de preparare pe care nu l-a dezvăluit până acum VIDEO

Mare amator de drob, chef-ul Sorin Bontea are un secret pentru prepararea acestuia, pe care cu greutate a acceptat să-l dezvăluie.

21 apr. 2022, 20:00
Drob de miel, reţeta lui Sorin Bontea. Secretul de preparare pe care nu l-a dezvăluit până acum VIDEO

„Folosesc ceapă verde, usturoi verde, organe de miel, bucăţi de carne un pic mai grăsuţă, dar nu foarte – cam ce nu pun la ciorbă şi friptură”, spune Sorin Bontea.

Eu nu fierb organele si carnea, ci le înăbuş, adica pun puţin ulei, sotez, pun ceapa si usturoiul verde, le inabus un pic, apoi mararul si patrunjelul proaspat tocate, sare si piper proaspat macinat. Iar daca nu aveti prapur, va dau un sfat: puteti tapeta forma in care faceti drobul cu ulei si pesmet, iar pe deasupra turnati ou batut deasupra. Asta daca nu aveti prapur, repet!„, mai spune Sorin Bontea.

Citeşte şi Friptură de miel după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret care-i conferă preparatului o aromă de neegalat. VIDEO

Ingrediente:

2 kg organe de miel și puțină carne de miel

prapur

5 cepe

mărar și pătrunjel din abundență

sare

5 ouă

puțin ulei

Mod de preparare:

Se amestecă bine, bine și se lasă în oală până ce apa care iese din organe scade și orice urmă de sânge este eliminată din compoziție. Între timp, cureți cele cinci cepe și le toci mărunt, mărunt, fie le dai printr-un aparat de mărunțit. Încălzești o tigaie și pui la călit ceapa, dar trebuie să fii atent asupra ei. Cel mai bine o faci după ce ai terminat de înăbușit organele dimpreună cu carnea de miel. În tot acest timp trebuie să ținem cont de faptul că drobul de miel va mai sta alte 30-40 de minute în cuptor, de aceea nu trebuie să uscăm organele.