Droguri găsite în scutecele bebeluşilor şi în chiloţii mamelor în cadrul unor percheziţii în Iaşi. Descinderi la locuinţele lui McDonald’s, Losangeles, Barcelona şi Marcelone Balan

Procurorii DIICOT IAȘI, ofițerii Antidrog de la Crimă Organizată și forțele speciale din cadrul Jandarmeriei Române au descins joi dimineaţă la locuinţele peste mai mulți traficanți de droguri și substanțe psihoactive. Procurorii au găsit droguri ascunse în scutecele copiilor, dar și în lenjeria intimă a mamelor.

04 mart. 2021, 11:28
Droguri găsite în scutecele bebeluşilor şi în chiloţii mamelor în cadrul unor percheziţii în Iaşi. Descinderi la locuinţele lui McDonald’s, Losangeles, Barcelona şi Marcelone Balan

Mascaţii au descins joi dimineaţă la mai multe locuinţe din Iaşi într-un dosar de trafic de droguri în care sunt vizaţi Balan McDonald’s, Balan Losangeles, Balan Barcelona, Balan Marcelone. Potrivit ziaruldeiasi.ro, aceștia le vindeau substanțele interzise în special liceenilor.

„La data de 4 martie 2021, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, efectuează 13 percheziţii domiciliare, în municipiul Iaşi, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri şi a operaţiunilor fără drept cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Până în prezent, în urma percheziţiilor au fost descoperite importante cantităţi de substanţe psihoactive, care ar fi fost folosite la prepararea substanţelor susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum şi produse preparate care ar fi fost pregătIte în scopul comercializării către consumatorii de pe raza municipiului Iaşi.

Totodată, au fost descoperite sume de bani ce ar proveni din traficul acestor substanţe interzise, precum şi alte bunuri care ar fi servit în derularea activităţii infracţionale.

De asemenea, în urma percheziţiilor, 22 de persoane urmează să fie conduse la audieri, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de  constituirea unui grup infracțional organizat,  și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, a anunţat Poliţia Română.

Vecinii familiei Balan spun că adolescenții veneau în special după-amiaza la poartă pentru a-și lua dozele și de multe ori îi vedeau întinși pe asfalt, drogați sau în sevraj.

Citeşte şi: Percheziţii la Opera din Iaşi. Beatrice Rancea a fost dusă la audieri

Anchetatorii spun că traficanții aveau ascunse droguri peste tot, inclusiv în scutecele copiilor, ei fiind pregătiți astfel să fugă dacă venea Poliția.

Au fost descinderi în spatele Primăriei Iași, pe Sărărie, în Tătărași (Baș Ceauș) și în Dalas.

Citeşte şi: O fetiță de cinci ani a reușit să-și facă tatăl să renunțe la droguri. Mesajul emoționant pe care i l-a scris fetița l-a trezit la realitate