Drulă, în delir la doar o zi după ce a ieşit preşedintele USR! Ameninţă că nu intră la guvernare cu PNL decât dacă el va alege premierul, deşi nu i-a propus nimeni asta. Între timp, AUR este singurul partid de opoziţie din Parlament

Cătălin Drulă, ales duminică în funcţia de preşedinte al USR, a anunţat care e singura condiţie pentru care ar accepta ca partidul său să intre la guvernare alături de PNL, în cazul în care PSD se va retrage.

11 iul. 2022, 12:55
Drulă, în delir la doar o zi după ce a ieşit preşedintele USR! Ameninţă că nu intră la guvernare cu PNL decât dacă el va alege premierul, deşi nu i-a propus nimeni asta. Între timp, AUR este singurul partid de opoziţie din Parlament

Cătălin Drulă, şeful USR, a precizat că ar intra la guvernare alături de PNL numai dacă propunerea de premier a partidului său ar fi acceptată.

”Nu vom accepta și asta le spun foarte clar și celor din PNL, dacă-și fac vise că se pot juca așa între PSD și USR, nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul”, a spus Cătălin Drulă, luni, la RFI România, când a fost întrebat dacă va accepta intrarea la guvernare în cazul ieșirii PSD din coaliție.

”Nu ne putem juca cu țara așa, ca la bambilici, mai guvernează puțin cu PSD-ul, se mai schimbă. Este foarte important ca cei care ne-au adus în situația asta, mă refer la Klaus Iohannis, în primul rând și PNL-ul care a adus PSD la guvernare alături de ei (…), e important să-și asume consecințele a ceea ce au făcut. USR nu e o balama, ca să le asigure unora sau altora majoritatea. Dacă nu mai sunt în stare să guverneze până în 2024, trebuie să se dea complet la o parte. Noi am venit anul trecut cu o propunere de Guvern, care era un Guvern solid, cred că pentru prima dată în istoria audierilor parlamentare, miniștrii s-au prezentat absolut peste tot excepțional. Nu vom accepta și asta le spun foarte clar și celor din PNL, dacă-și fac vise că se pot juca așa între PSD și USR, nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul”, a continuat Drulă.

Cătălin Drulă a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR, duminică, cu 71,3% din cele 18.177 de voturi exprimate.  Din cei 23.544 de membri cu drept de vot, au votat online 77,2 %. Drulă a obţinut 12.967 voturi.

Drulă a avut 5 contracandidaţi. În primul tur al alegerilor, Cătălin Teniţă a obţinut 2.706 voturi (14,8%), Octavian Berceanu 2.041 de voturi (11,2%), George Ungureanu 163 voturi (0,9%), Alexandru Kiss 97 de voturi (0,53%), Miroslav Taşcu Stavre 138 de voturi (0,76%).

Citeşte şi Cătălin Drulă: Guvernarea PSD – PNL ne duce către o criză economică de proporţii

Citeşte şi Cătălin Drulă a fost ales preşedinte al USR: „Nu mai avem timp de vedetisme şi de politică imatură”