Cătălin Drulă a fost ales preşedinte al USR: „Nu mai avem timp de vedetisme şi de politică imatură”

Cătălin Drulă a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR cu 71,3% din cele 18.177 de voturi exprimate. ”Nu mai avem timp în USR de vedetisme şi de politică imatură”, a declarat Drulă după anunţarea rezultatului votului.

10 iul. 2022, 12:42
Cătălin Drulă a fost ales preşedinte al USR: „Nu mai avem timp de vedetisme şi de politică imatură”

Cătălin Drulă a fost ales preşedinte al USR. Drulă a fost ales cu 71,3% din cele 18.177 de voturi exprimate. Din cei 23.544 de membri cu drept de vot, au votat online 77,2 %. Drulă a obţinut 12.967 voturi.

„Colegii mei din USR mi-au dat încrederea unui mandat de a conduce partidul, de a conduce singura forţă modernizatoare, democratică, liberală din România către alegerile din 2024. Este o onoare, le mulţumesc tuturor colegilor mei indiferent de opţiunea avută la aceste alegeri şi încrederea lor mp obligă”, a anunţat Cătălin Drulă.

„Cred că peste 71% din colegii mei miau dat încrederea şi le mulţumesc. Am cerut un mandat clar şi partidul USR mi l-a dat, este un mandat de a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, este un mandat pentru organizare şi seriozitate internă şi este un mandat penyru ca USR să dea premierul şi preşedintele acestei ţări. Aşa putem face acele schimbări pe care ni le dorim cu toţii”, a declarat liderul USR.

Citeşte şi: Cătălin Drulă: Guvernarea PSD – PNL ne duce către o criză economică de proporţii

Drulă a avut 5 contracandidaţi. În primul tur al alegerilor, Cătălin Teniţă a obţinut 2.706 voturi (14,8%), Octavian Berceanu 2.041 de voturi (11,2%), George Ungureanu 163 voturi (0,9%), Alexandru Kiss 97 de voturi (0,53%), Miroslav Taşcu Stavre 138 de voturi (0,76%).

Citeşte şi: Drulă desființează Guvernul Ciucă: „Împrumută România cu 9,3% dobândă, mai mare ca a Rusiei / Continuă angajările la stat, în loc să se strângă cureaua”

Rezultatul alegerilor interne va fi validat de Congresul USR pe 16 iulie, într-o şedinţă online. Mandatul lui Cătălin Drulă la conducerea partidului va fi de patru ani.