Drum Naţional blocat din cauza alunecărilor de teren. Blocuri de piatră şi arbori au oprit circulaţia

Un drum naţional din judeţul Buzău a fost blocat din cauza alunecărilor de teren. Circulaţia a fost oprită pe DN10, în zona localităţii Siriu după ce blocuri de piatră şi copaci au ajuns pe şosea.

18 mart. 2021, 09:26
Drum Naţional blocat din cauza alunecărilor de teren. Blocuri de piatră şi arbori au oprit circulaţia
Drum Naţional blocat din cauza alunecărilor de teren. Blocuri de piatră şi arbori au oprit circulaţia

Drum Naţional, blocat din cauza alunecărilor de teren. Ploile abundente din ultimele zile au dus la producerea unei alunecări de teren, în noaptea de miercuri spre joi, în zona localităţii Siriu din judeţul Buzău, DN 10 Buzău – Brașov fiind blocat.

Drum Naţional, blocat din cauza alunecărilor de teren

Citeşte şi Prăpăd în țară din cauza vremii. Drumuri blocate de ninsori în mai multe judeţe

”În jurul orei 24.00 a căzut o stâncă pe DN10. S-a luat imediat măsura de oprire a traficului și s-a identificat o rută ocolitoare. La momentul acesta, ne îndreptăm spre Siriu pentru a găsi soluția optimă, rapidă pentru a debloca drumul și pentru a înlătura orice pericol pentru eventualele căderi de piatră în urma intemperiilor”, anunţă Subprefectul Buzăului, Marieta Boloș.

Concluziile urmează să fie trimise și către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care administrează DN10.

Din cauza bolovanilor, a blocurilor de piatră şi a copacilor care au ajuns pe şosea, autorităţile au decis închiderea totală a circulaţiei. Alunecarea de teren s-a produs la km 87+200 de metri la Siriu.

Citeşte şi Prognoza meteo 18 martie. Ninsoare abundentă şi viscol în jumătate de ţară, ploi în rest

“Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier este oprit pe DN 10 Buzău – Brașov, la kilometrul 87+200 metri, în zona localității Siriu, județul Buzău, din cauza căderilor de pietre de pe versant, pe suprafața de rulare.

Se acționează pentru îndepărtarea obstacolelor, fiind deviat traficul pe ruta DN 10 (Poieni) – DJ 102 B (Calvini) – Vălenii de Munte”, anunță Infotrafic, joi dimineață.

https://www.youtube.com/watch?v=5TV3WblbewM