Drumarii ameninţă că nu vor mai ieşi la deszăpezire dacă nu primesc salarii mai mari

Reprezentanţii celui mai mare sindicat din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că lucrătorii de la sectorul de deszăpezire ”sunt hotărâţi” să nu mai presteze această activitate, în condiţiile în care angajaţii au cerut salarii mai mari, dar nu au primit un răspuns din partea conducerii CNAIR.

08 dec. 2021, 12:15
Drumarii ameninţă că nu vor mai ieşi la deszăpezire dacă nu primesc salarii mai mari

Iarna şi-a intrat în drepturi în mai multe zone din ţară. La Rânca stratul de zăpadă măsoară în jur de jumătate de metru spre bucuria turiştilor pasionaţi de sporturi de iarnă, dar şi a hotelierilor care speră să aibă câţi mai mulţi turişti în această  perioadă. Planurile lor ar putea fi date însă peste cap de angajaţii de la drumuri care ameninţă că nu vor mai ieşi în teren la deszăpezit dacă nu primesc salarii majorate.

Citeşte şi: Locul din România, în care stratul de zăpadă ajunge până la jumătate de metru. Avertismentul lansat de salvamontiști!

„Salariul minim în C.N.A.I.R. S.A. este de 2.453 lei, motiv pentru care de trei săptămâni, sindicatul a solicitat întâlnirea comisiei de negociere. Banii solicitaţi sunt prevăzuţi în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli, dar se pare că cei din conducerea companiei se eschivează, de teamă de a nu-şi pierde funcţiile. Atât preşedintele Consiliului de Administraţie, Bogdan Pascu cât şi directorul general al companiei, Cristian Ovidiu Cătălin Pistol, încalcă cu bună ştiinţă prevederile Contractului Colectiv de Muncă, neconvocând în termenul prevăzut de contract comisia de negociere. Drumarii sunt hotărâţi să nu mai deszăpezească drumurile în această iarnă, în semn de protest, deoarece nu au primit nici un semn concret de la conducerea C.N.A.I.R. la solicitările de majorări salariale cel puţin în raport cu rata inflaţiei. Acest lucru ar putea duce la un blocaj al economiei naţionale, ceea ce nu ne dorim, şi aşteptăm ca solicitările noastre să nu mai fie ignorate!”, se arată într-un comunicat dat publicităţii miercuri de Sindicatul „Elie Radu”, care reprezintă interesele a 4.800 de salariaţi din totalul celor 7.000 ai CNAIR.

Sindicaliştii reclamă că angajaţii care lucrează la deszăpeziri, în condiţii de ger, rămân, uneori, chiar şi câteva zile, izolaţi în frig şi viscol în diverse zone din ţară, ei fiind totodată şi cei care au cele mai mici salarii din companie, potrivit news.ro.

Citeşte şi: Val de ninsori abundente în România. ANM a emis noi alerte meteo de ninsori, vânt puternic și polei pentru 14 judeţe

În fiecare iarnă, angajaţii companiei naţionale de drumuri deszăpezesc 17.000 kilometri de drumuri naţionale şi 873 kilometri de autostrăzi din întreaga ţară, precizează comunicatul dat publicităţii de sindicalişti.


loading...
Partenerii noștri