Drumul Apusenilor, infrastructură rutieră cu peisaj de poveste VIDEO

Pentru șoseaua montana din Apuseni, STRABAG a excavat peste 62.000 de metri cubi de terasamente și a turnat 51.000 tone de mixtură asfaltică,

21 dec. 2022, 11:45
Drumul Apusenilor, infrastructură rutieră cu peisaj de poveste VIDEO
Drumul Apusenilor

În Apuseni, concernul STRABAG realizează una dintre cele mai importante investiții de infrastructură din țară. „Drumul Apusenilor” face legătura între DN1 și județul Bihor, traversând o zonă montană sălbatică, spectaculoasă, cu mare potențial turistic, care include stațiuni cunoscute precum Stâna de Vale, Valea Iadului, Valea Drăganului.

Locul de unde încep toate drumurile. Tudor Băruţă, inginer ofertare STRABAG: „Provocările sunt continue, se lucrează cu termene limită, la mai multe proiecte simultan”

În trecut, în acest ținut accidentat, până și electrificarea s-a realizat cu mare greutate. Acum, experiența și utilajele specialiștilor STRABAG au făcut posibilă depășirea dificultăților și realizarea unor lucrări complexe. Pentru șoseaua montana din Apuseni, STRABAG a excavat peste 62.000 de metri cubi de terasamente și a turnat 51.000 tone de mixtură asfaltică, iar podul care traversează Crișul Repede s-a realizat din grinzi de peste 50 de tone.

Cum arată Drumul Apusenilor:

Primii călători pe șosele ce n-au fost construite încă. Andrei Capătă, Inginer Geodez in cadrul companiei STRABAG, ne arată cum jocurile pe calculator se pot transforma în drumuri reale