Drumul Oaselor i-a fost fatal. Un tânăr de 18 ani a murit congelat în maşină după ce s-a rătăcit

Un tânăr de 18 ani şi-a găsit sfârșitul în propria mașină, a înghețat până la moarte după ce s-a rătăcit pe Drumul Oaselor din Yakutia, regiunea din Rusia cunoscută ca fiind cel mai friguros loc de pe Pământ.

10 dec. 2020, 09:17

Drumul Oaselor din Yakutia este o regiune din Rusia cunoscută ca fiind cel mai friguros loc de pe Pământ. Doi tineri ruși s-au abătut de la traseu și s-au rătăcit când afară erau – 50 de grade Celsius în acestă zonă. Din păcate, un tânăr de 18 ani a murit îngheţat în propria maşină. Băiatul a degerat la minus 50 de grade Celsius

Potrivit publicației The Siberian Times, tânărul rus Sergey Ustinov a murit degerat sub ochii prietenului său. Din fericire, Vladislav Istomin, prietenul cu care Sergey se afla în mașină, a supriviețuit, fiind transportat în stare gravă la spitalul Ust-Nera, cu degerături la mâini și picioare.

Se pare că cei doi tineri au plecat cu mașina din Iakutsk spre Magadan pe 28 noiembrie, iar, la un moment dat, s-au rătăcit.

Mașina lor – o Toyota Chaser – a fost găsită de un polițist locale abia în 5 decembrie. Se afla pe Drumul Oaselor, construit de Stalin pentru deținuții politici.

Radiatorul era stricat, iar în interior se afla trupul neînsuflețit al băiatului. Este încă neclar cum au reușit cei doi să se abată de la drum și să se rătăcească, ajungând pe un tronson abandonat de autostradă.

Cea mai apropiată localitate, Tomtor din regiunea Oymyakon, se află la aproximativ 100 de kilometri distanță.

Regiunea este celebră pentru faptul că este cel mai friguros loc de pe Pământ. Aici, valorile din termometre pot să ajungă și la – 60 de grade Celsius. Mașina celor doi a fost găsită în satul abandonat Kuraanakh Salaa.

„Locotenentul de poliție a făcut tot posibilul pentru a-l salva pe tânărul găsit în viață. El a informat secția de poliție regională și spitalul și, cu ajutorul sătenilor din Tomtor au organizat operațiunea de salvare”, a declarat ministrul de Interne al Republicii Sakha, pentru ziarul online SakhaPress.

Tragedie pe calea ferată. Un tren a spulberat o maşină în Mureş, şoferul de 22 de ani a murit pe loc

 


loading...
Partenerii noștri