Drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia se redeschide pentru autoturisme

Drumul judeţean care duce până la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, se redeschide, începând de miercuri dimineaţa, pentru autoturisme, astfel că turiştii vor putea ajunge cu maşinile până în parcarea de la intrarea pe aleea pietonală, a informat Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara.

RomaniaTV.net
07 aug. 2018, 14:36
Drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia se redeschide pentru autoturisme

„Ca urmare a intervenţiei susţinute pentru degajarea părţii carosabile de masa mare de pământ, resturi vegetale şi bolovani desprinşi de pe versanţi, pe Valea Albă se reia circulaţia rutieră începând de miercuri dimineaţă. Deocamdată, spre Sarmizegetusa Regia vor avea acces doar autoturismele”, a precizat marţi purtătorul de cuvânt al CJ Hunedoara, Melania Iscru.

În ceea ce priveşte circulaţia autocarelor, din motive de siguranţă acestea vor putea urca numai până la intersecţia de la intrarea în Valea Albă, după care turiştii vor fi nevoiţi să străbată 5,5 kilometri pe jos, până să ajungă la monumentul UNESCO.

Mai multe alunecări de teren au avut loc în perioada 26-27 iulie în zona Munţilor Orăştiei din cauza precipitaţiilor abundente. Pământul, trunchiurile de copaci şi bolovanii căzuţi de pe versantul Feţele Albe şi pe aleea pietonală au blocat complet drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, timp de câteva zile.

Pentru degajarea carosabilului şi repararea drumului, CJ Hunedoara a alocat suma de 1,1 milioane din bugetul propriu.