Drumul spre vama Kulata, blocat de protestatarii bulgari. Încă un obstacol pentru turiştii români care merg în Grecia

Protestatarii care solicită demisia guvernului premierului bulgar Boiko Borissov şi a procurorului general Ivan Geshev au obstrucţionat traficul pe drumul internaţional E-79 către Grecia, dar şi spre centrul capitalei Sofia.

02 aug. 2020, 12:40
Drumul spre vama Kulata, blocat de protestatarii bulgari. Încă un obstacol pentru turiştii români care merg în Grecia

Protestele continuă în Bulgaria și duminică. Mii de persoane cer demisia Guvernului bulgar, acuzându-l de corupție. Duminică, protestatrii și-au sporit presiunea, instalând tabere de corturi pe șosele, în centrul capitalei Sofia, dar și pe drumul Blagoevgrad, blocând astfel ruta principală spre Grecia.

La ieşirea din Blagoevgrad, spre punctul de control de frontieră Kulata-Promachonas – în prezent singura trecere de frontieră bulgară-greacă deschisă traficului obişnuit – protestatarii au obstrucţionat traficul, permiţând periodic maşini fie în direcţia Sofia, fie spre graniţă.

Prezenţa poliţiei în zonă a fost intensificată, însă protestatarii au spus că vor rămâne pe loc până la demisia lui Borissov şi Geshev.

Citeşte şi CORONAVIRUS Belgia interzice rezidenţilor călătoriile în regiuni din şase ţări, printre care şi România

De asemenea, în Bulgaria, protestatarii au continuat să blocheze drumul Stara Zagora – Haskovo, aproape de Autostrada Trakia, principala arteră între sudul Mării Negre din Sofia. Blocarea drumului Stara-Zagora a continuat mai mult de 24 de ore. Poliţia a zădărnicit încercările protestatarilor de a ajunge chiar la Autostrada Trakia.

Protestatarii au dat asigurări că nu vor pleca până nu demisionează prim-ministrul, populistul conservator Boiko Borisov, şi procurorul general, Ivan Geshev, pe care îi acuză că servesc interesele oligarhilor puternici, şi nu pe cele ale populaţiei.