Drumuri blocate de ninsorile viscolite. Dezastru în Moldova

Dezastru în Moldova din cauza viscolului! Mai multe drumuri din Botoșani, Suceava, Neamț și Iași sunt blocate din cauza drumuli. Șase microbuze pline cu oameni sunt rămase în nămeții din județul Botoșani. La această oră sunt drumuri blocate în mai multe județe.

05 apr. 2023, 08:20
Drumuri blocate de ninsorile viscolite. Dezastru în Moldova

Mai multe restricții de circulație au fost impuse de autorități în județul Botoșani. Se înregistrează blocaje pe aproape toate sectoarele de drum din județ. Sunt drumuri blocate de ninsorile viscolite și mai jos, spre Iași. Se circulă în condiții de iarnă spre Iași prin Botoșani – Frumușica – Târgu Frumos.

De asemenea, nu se circulă prin Prăjeni, unde sunt înzăpezite mai multe autovehicule, în sprijinul șoferilor acționând Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Prăjeni și drumarii, scrie botosaneanul.ro.

Ninsorile au creat probleme și în Iași. Șoferii se plâng de starea drumurilor. De asemenea, în municipiul Iași un copac s-a rupt şi a căzut peste un autoturism parcat pe strada Vasile Lupu din cartierul Tătăraşi.

Citește și: Prognoza meteo 5 aprilie. Ciclonul Mathias își face de cap în România. Ninsori și viscol, ploi și vreme rece în toată țara

A nins abundent și s-a așternut strat gros de zăpadă și în Bacău, deși ne apropiem de mijlocul primăverii. Circulația se desfășoară greu din cauza condițiilor meteo, iar pe două străzi din municipiul Bacău au căzut doi copaci. În municipiul Bacău, s-a intervenit cu 3 utilaje, din care o cisternă cu clorură de calciu și două sărărițe cu material antiderapant. Utilajele au fost scoase în oraș încă de la ora 10.00, potrivit Primăriei Bacău.

„S-a ținut permanent legătura cu poliția locală și națională, nu au fost probleme deosebite. Utilajele și dispeceratul rămân la permanență până când se va opri ninsoarea”, au transmis reprezentanții municipalității, potrivit ziaruldebacau.ro.

Traficul rutier se desfășoară cu dificultate pe mai multe tronsoane de drumuri naționale din județul Suceava ca urmare a ninsorilor abundente. Traficul este îngreunat pe DN 17, pe raza localităților Iacobeni și Ilișești, unde autotrenuri echipate necorespunzător nu au putut face față ninsorilor abundente, creând blocaje temporare.

La nivelul țării, sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, circulându-se în condiții de iarnă, în zona montană a județelor Arad, Bacău, Botoșani, Covasna, Iași, Neamț, Prahova și Vaslui.

Citește și: Anunţ de ultima oră de la ANM: când scăpăm de frig şi ploi. Cât mai ţine valul de aer polar care a pus stăpânire pe România

Din cauza zăpezii depuse pe carosabil, sunt impuse mai multe restricții de trafic, astfel:

– DN 28A Pașcani – Moțca, județul Iași – circulație închisă;

– DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, în zona localității Câineni, județul Vâlcea – căderi de pietre de pe versanți – trafic alternativ, pe un sens;

– DN 29, între localitățile Botoșani și Manoleasa, județul Botoșani – trafic restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone;

– DN 13B, între localitățile Praid și Joseni, județul Harghita – trafic restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone;

– DN 2, între localitățile Suceava și Siret, județul Suceava – trafic restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Mangalia.