Prognoza meteo 5 aprilie. Ciclonul Mathias își face de cap în România. Ninsori și viscol, ploi și vreme rece în toată țara

Meteorlogii anunță vreme deosebit de rece pentru această perioadă în România. În mare parte din țară va ploua, iar la munte va ninge viscolit. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, dar noaptea vor scădea frecvent sub pragul de îngheț.

04 apr. 2023, 16:07
Prognoza meteo 5 aprilie. Ciclonul Mathias își face de cap în România. Ninsori și viscol, ploi și vreme rece în toată țara

Prognoza meteo 5 aprilie. La noapte, cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații în majoritatea zonelor țării. La munte va ninge, în Moldova vor predomina ninsorile, în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș vor fi precipitații mixte, iar în rest va ploua. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei unde rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h, dar cu intensitate mai mică și pe arii restrânse și pe crestele montane (cu rafale de 55…65 km/h) și în regiunile vestice. Temperaturile minime se vor situa între -4 și 7 grade. Izolat se forma ceață.

BUCUREȘTI. Cerul va fi noros și temporar va mai ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 3…5 grade.

 

Prognoza meteo 5 aprilie MIERCURI

Vremea se va menține închisă și deosebit de rece pentru această perioadă din an. Temporar se vor semnala precipitații -pe alocuri moderate cantitativ- în regiunile estice și sudice și pe arii restrânse în rest. În Dobrogea va ploua, în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile, iar în celelalte regiuni precipitațiile vor fi mixte (predominant ninsori în Moldova, iar noaptea și în Transilvania și Maramureș). La munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare mai ales ziua în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei unde rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h, dar cu intensitate mai mică și pe arii restrânse și pe crestele montane (cu rafale de 55…65 km/h) și în regiunile vestice și sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, ușor mai ridicate în dealurile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 4 grade. Izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI. Vremea va fi închisă și rece pentru această perioadă din an. Temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

 

Prognoza meteo 5 aprilie JOI
Vremea va fi în continuare deosebit de rece pentru prima decadă a lunii aprilie, îndeosebi în jumătatea de nord a țării. Cerul va avea înnorări persistente în majoritatea regiunilor. La munte va ninge, în Maramureș și Transilvania vor predomina ninsorile, în Moldova, Crișana și Banat se vor semnala precipitații mixte, iar în rest vor fi ploi slabe pe spații mici și trecător lapoviță și ninsoare, în zonele submontane. În Moldova, trecător și izolat este posibil să se formeze polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe parcursul zilei la munte (unde vor fi rafale de 55…70 km/h), dar trecător și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari în extremitatea nord-estică și cea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 12 grade, iar cele minime în general între -3 și 4 grade. Spre finalul intervalului și cu precădere în Moldova, este posibil ca izolat să se formeze ceață.

BUCUREȘTI. Vremea se va menține rece. Vor fi înnorări și trecător, mai ales pe parcursul zilei, vor fi ploi slabe. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

Citește și: Cod portocaliu de ninsori viscolite în 18 județe. Se va depune strat consistent de zăpadă

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va continua să fie deosebit de rece. Cerul va avea înnorări și local, mai ales ziua, se vor semnala precipitații slabe – ninsori la munte, mixte în nord-vest și centru și predominant ploi în restul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ușoare în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade, posibil mai scăzute în zonele depresionare. Dimineața și noaptea este posibil ca pe spații mici să se formeze ceață, potrivit ANM.

BUCUREȘTI. Valorile termice vor fi în continuare mai scăzute decât mediile multianuale ale perioadei, astfel că maxima se va situa în jurul a 9 grade, iar minima va fi de 1…3 grade. Cerul va fi mai mult noros și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Citește și: Anunţ de ultima oră de la ANM: când scăpăm de frig şi ploi. Cât mai ţine valul de aer polar care a pus stăpânire pe România

 

Prognoza meteo SAMBATA
Valorile termice se vor menține mai coborâte decât cele caracteristice perioadei, în special în regiunile intracarpatice. Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații, pe arii restrânse, în jumătatea de nord a teritoriului. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte și mai ales ploi în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade.

BUCUREȘTI. Valorile termice vor fi în creștere, dar se vor menține mai coborâte decât cele specifice perioadei, astfel că maxima se va situa în jurul a 14 grade, iar minima va fi de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.